Пікантні зелені помідори по-корейські – як приготувати вдома (рецепт)

Пікантні зелені помідори по-корейські – як приготувати вдома (рецепт)

Рецепт смачних помідорів на зиму

Смачнющі зелені помідори по-корейськи на зиму. Рецепт Євгена Клопотенка доволі простий: ріжемо, маринуємо, тушкуємо та розливаємо по банках. Має вийти або три банки по 0,5 л, або одна величенька на 1,5 л.

Читайте також: Куряче філе з кабачком у духовці – як приготувати страву (рецепт)

Для приготування страви найкраще підходять тверді, злегка недозрілі плоди без пошкоджень. Вони тримають форму після термічної обробки й мають приємну кислинку. До приправи для моркви по-корейськи також можна додати ½ ч. л. меленого коріандру, трохи меленого кмину або перцю чилі для гостроти.

Щіпка копченої паприки зробить смак глибшим. Замініть 1-2 ст. л. оцту на світлий соєвий соус або додайте ½ ч. л. підсмаженого кунжутного насіння. Це додасть азійського ефекту умамі. Слідкуйте, щоб помідори не втратили хрумкість. Якщо хочете зберегти більше текстури, варіть не довше 10-15 хвилин і тільки після того, як суміш почне кипіти. За бажанням додайте свіжу зелень перед розкладанням у банки. Трохи дрібно нарізаної кінзи, петрушки чи зеленої цибулі посилять аромат і зроблять страву свіжішою навіть після зберігання.

Інгредієнти:

На 1,5 л:

  • 1300 г зелених помідорів
  • 3 моркви
  • 5 зуб. часнику
  • 100 мл олії
  • 50 мл оцту
  • 1 ст. л. солі
  • 120 г цукру
  • 20 г приправи для моркви по-корейськи

Спосіб приготування:

Помийте та поріжте півкільцями 1300 г зелених помідорів. Почистьте та натріть на тертку для моркви по-корейськи 3 середніх морквини.

Змішайте у великій мисці томати та моркву. Додайте 5 зубчиків часнику, вичавлених через прес, 100 мл олії, 50 мл оцту, 1 ст. л. солі, 120 г цукру та 20 г приправи для моркви по-корейськи.

Ретельно перемішайте та лишіть помідори маринуватися протягом 2-3 годин.

Далі викладіть томати у каструлю та поставте на вогонь. Варіть масу протягом 20 хвилин з моменту закипання.

Розлийте помідори по стерилізованих банках та закрийте стерилізованими кришками. Нехай смакує!

Раніше ми писали, як приготувати аджику з перцем. Скільки б нових соусів не зʼявлялось на полицях супермаркетів, але власноруч приготована аджика з перцем завжди складе їм гідну конкуренцію.

Джерело

Новости Запорожья