Рецепт смачних помідорів на зиму
Смачнющі зелені помідори по-корейськи на зиму. Рецепт Євгена Клопотенка доволі простий: ріжемо, маринуємо, тушкуємо та розливаємо по банках. Має вийти або три банки по 0,5 л, або одна величенька на 1,5 л.
Читайте також: Куряче філе з кабачком у духовці – як приготувати страву (рецепт)
Для приготування страви найкраще підходять тверді, злегка недозрілі плоди без пошкоджень. Вони тримають форму після термічної обробки й мають приємну кислинку. До приправи для моркви по-корейськи також можна додати ½ ч. л. меленого коріандру, трохи меленого кмину або перцю чилі для гостроти.
Щіпка копченої паприки зробить смак глибшим. Замініть 1-2 ст. л. оцту на світлий соєвий соус або додайте ½ ч. л. підсмаженого кунжутного насіння. Це додасть азійського ефекту умамі. Слідкуйте, щоб помідори не втратили хрумкість. Якщо хочете зберегти більше текстури, варіть не довше 10-15 хвилин і тільки після того, як суміш почне кипіти. За бажанням додайте свіжу зелень перед розкладанням у банки. Трохи дрібно нарізаної кінзи, петрушки чи зеленої цибулі посилять аромат і зроблять страву свіжішою навіть після зберігання.
Інгредієнти:
На 1,5 л:
- 1300 г зелених помідорів
- 3 моркви
- 5 зуб. часнику
- 100 мл олії
- 50 мл оцту
- 1 ст. л. солі
- 120 г цукру
- 20 г приправи для моркви по-корейськи
Спосіб приготування:
Помийте та поріжте півкільцями 1300 г зелених помідорів. Почистьте та натріть на тертку для моркви по-корейськи 3 середніх морквини.
Змішайте у великій мисці томати та моркву. Додайте 5 зубчиків часнику, вичавлених через прес, 100 мл олії, 50 мл оцту, 1 ст. л. солі, 120 г цукру та 20 г приправи для моркви по-корейськи.
Ретельно перемішайте та лишіть помідори маринуватися протягом 2-3 годин.
Далі викладіть томати у каструлю та поставте на вогонь. Варіть масу протягом 20 хвилин з моменту закипання.
Розлийте помідори по стерилізованих банках та закрийте стерилізованими кришками. Нехай смакує!
Раніше ми писали, як приготувати аджику з перцем. Скільки б нових соусів не зʼявлялось на полицях супермаркетів, але власноруч приготована аджика з перцем завжди складе їм гідну конкуренцію.