Пікантна спеція до м’яса та овочів — як приготувати суху аджику за рецептом Євгена Клопотенка

Пікантна спеція до м’яса та овочів - як приготувати суху аджику за рецептом Євгена Клопотенка

З так званою сухою аджикою можна не хвилюватися про наявність вдома свіжих гострих перців

Звісно справжня аджика — це паста зі дрібно подрібнених перців, часнику та спецій. Втім, що робити, якщо часу та сил обмаль, але хочеться додати своїм справам трохи гостроти? Для таких ситуацій відомий шеф-кухар запропонував  підготувати суміш спецій — суху аджику. Рецептом він поділився на своєму кулінарному сайті klopotenko.com.

Читайте також: Здивуйте гостей — простий у приготуванні та дуже смачний омлетний рулет за рецептом кухарів із села Запорізької області

З такою заготівлею ви можете не хвилюватися про наявність вдома свіжих гострих перців, а просто відкрити заповітну баночку. Приготувати суху аджику зовсім нескладно, головне — зібрати всі компоненти.

Що потрібно для сухої аджики

  • 100 г сухої меленої паприки
  • 50 г сушеного червоного гострого перцю
  • 80 г меленого коріандру
  • 75 г сушеного меленого часнику
  • 40 г чебрецю або майорану
  • 10 г мелених лаврових листків (за бажанням)

Як приготувати 

У чистій сухій мисці ретельно змішайте червоний гострий перець з рештою спецій.

Пересипте суху аджику в банку та герметично закрийте кришкою.

Що можна додати до сухої аджики

Компонуючи власну суміш спецій ви можете регулювати кількість інгредієнтів та доповнювати її до смаку. Ось кілька ідей для персоналізації рецепта.

Сіль. Вона підсилюватиме смак спецій, а також сприятиме кращому зберіганню заготівлі. На таку кількість інгредієнтів можна додати ½ – 1 ст. л. солі, при цьому краще використовувати крупну морську або гімалайську сіль.

Червоний гострий перець — основний компонент, змінюючи кількість якого ви регулюватимете гостроту суміші.

Для чого використовувати суху аджику

Зі спеції вийде чудовий маринад для м’яса (курки, свинини чи яловичини) а також овочів. Для найкращого результату поєднайте спеції з олією та кислотою (вином, лимонним соком або оцтом).

Суха аджика чудово пасує до запечених чи грильованих овочів.

Додайте яскравого смаку супам, борщу, рагу, тушкованим чи смаженим овочам чи плову.

Це ідеальна суміш спецій, якщо ви хочете додати пікантності овочевій консервації на зиму.

Як зберігати спецію

Спецію можна зберігати і в зіп-пакеті, і в харчовому контейнері, але найкращий варіант все ж скляна та герметично закрита банка.

Читайте також: Смачно і корисно — готуємо тушковане філе індички з овочами за рецептом популярного запорізького телеграм-канала

Зберігайте банку з сухою аджикою в сухому, темному та прохолодному місці, наприклад у кухонній шафці.

Ми писали, як приготувати малосольні огірки без оцту за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківецьА також розповідали, як приготувати смачне лечо за авторським рецептом. Тож готуємо, поки триває сезон овочів і вони доступні.

Джерело

Новости Запорожья