Рецепт салату з зелених помідорів на зиму
Зелені помідори відрізняються своєю щільною текстурою та злегка кислим смаком, що чудово підходить для маринування та консервування. Початок осені — саме час для приготування смачних салатів з них. Тому ділимося рецептом від досвідченої господині Світлани Юрченко.
Читайте також: Проста та дуже смачна закуска — як приготувати запечений перець з часником
Салати з зелених помідорів можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби. Пропонуємо два варіанти салату з трошки різних складників. Проте технологія приготування — одна.
Інгредієнти
Рецепт №1
- 3 кг зелені помідори
- 15 зубчиків часнику (~70-100 гр.), або за смаком
- 250 г перець солодкий(червоний)
- 1 -2 шт. перець чилі (~ 30 гр.), або за смаком
- пучок кріп (~ 30 гр)
- пучок петрушка ( ~ 30 гр.)
- 4 ст. л. цукор (80 гр.)
- 3 ст .л. сіль (75гр.)
- 300 мл оцет яблучний
Рецепт №2
- 1 кг зелені помідори
- 2 шт. гіркий перець чилі
- 6 зубчиків часнику
- 100 мл оцет 9%(або яблучний за смаком)
- 1 ч.л. солі
- 2 ч.л. цукру
- пучок кріп і петрушка
Приготування:
1. Підготовлені зелені помідори не великого розміру ріжемо на чотири частини і кожну ще пополам. Залежно від розміру помідора.
2. Перець, часник і зелень перекручуємо на мʼясорубку, додаємо цукор, сіль, оцет. Гарно перемішуємо, висипаємо нарізані помідори.
3. Все перемішуємо і залишаємо на дві години для маринування.
5. Перемішуємо салат, доводимо до смаку. Розкладаємо в стерилізовані баночки , закручуємо кришками (кришки твіст кип’ятимо 3-5 хв) і зберігаємо в холодильнику.
Вихід : 1/2 рецепта = 3 х 0,75 л
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні квашені баклажани з різними начинками за простим рецептом від господині із Запорізької області.