Цей напій прекрасно підійде для літніх спекотних днів
Настала спекотна літня погода, тож прийшов час освіжатися прохолодними напоями. Один з найпопулярніших — квас. Його варіантів існує безліч. Сьогодні пропонуємо приготувати яблучно-кавовий квас за рецептом запорізької господині Марини Гармаш.
Читайте також: Те, що потрібно в літню спеку: рецепт домашнього лимонаду із Запоріжжя
Це легкий і ароматний напій, з тонкою ноткою кави і яблучним післясмаком.
Знадобиться:
— 3 л води,
— 1 л яблучного соку,
— 250 гр цукор,
— 2 ч. л. розчинної кави,
— 1 ч. л. сухих дріжджів,
— 1 ч. л. лимонної кислоти,
— 15 шт. родзинок
Приготування:
1. У каструлі закип’ятіть 3 літри води, додайте цукор, каву та лимонну кислоту. Перемішайте, щоб цукор розчинився, зніміть з вогню.
2. Дайте рідині охолонути до кімнатної температури, влийте яблучний сік, додайте родзинки і сухі дріжджі.
3. Перемішайте. Прикрийте зверху каструлю кришкою, не до кінця. Залиште на ніч для бродіння.
4. Вранці розлийте квас по пляшках. Приберіть в холодильник на 5 — 6 годин для охолодження. Після охолодження квас готовий до вживання.
Раніше ми розповідали, як приготувати квас із розчинною кавою, чаєм каркаде та бузиною.