Осіння смакота – як приготувати гарбузовий крем-суп з сочевицею

Осіння смакота – як приготувати гарбузовий крем-суп з сочевицею

Цікавий рецепт із осіннього меню

Гарбузовий крем-суп — дуже проста страва, але смакує неймовірно. До того ж можна додавати всілякі спеції, що по-різному розкривають гарбуз залежно від ваших смакових уподобань. Словом, простору для експериментів достатньо. А якщо ви любите лаконічні рецепти, то шеф-кухар Євген Клоапотенко має для вас саме такий.

Читайте також: Домашня квашена капуста з буряком – як приготувати корисну закуску

Який гарбуз найкраще підійде

Для приготування крем-супу найкраще підходять солодкі сорти гарбуза. Вони мають хорошу текстуру, швидко готуються і надають супу ніжного смаку й кремової консистенції.

Поради з приготування крем-супу

Використовуйте червону сочевицю, вона швидко розварюється і має класну кремову текстуру. Якщо хочете зробити страву швидше, пропускайте етап з пасеруванням цибулі та моркви та просто проваріть їх разом з гарбузом та сочевицею. Зі спецій, окрім мускатного горіха, також підійде лавровий лист (тільки не забудьте дістати його перед приготуванням пюре), чебрець, кмин та копчена паприка.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 450 г
  • Цибуля 1,5 шт
  • Морква 1,5 шт
  • Олія 3 ст л
  • Вода 450 мл
  • Червона сочевиця 150 г
  • Вершки 20% 75 мл
  • Сіль до смаку
  • Мускатний горіх 1,5 ч л

Спосіб приготування:

Почистьте та поріжте кубиком 450 г гарбуза. Додайте його у каструлю та залийте водою, щоб вона покрила гарбуз. Варіть протягом 10 хвилин на середньому вогні.

Почистьте та поріжте кубиком 1,5 шт. цибулі та стільки ж моркви. Пасеруйте овочі на 3 ст. л. олії протягом 5-7 хвилин. Додайте їх до гарбуза.

Залийте в овочі 450 мл чистої води та додайте 150 г промитої червоної сочевиці. Варіть овочеву суміш протягом 20 хвилин на малому вогні.

Додайте 75 мл вершків. Посоліть до смаку та додайте ½ ч. л. мускатного горіха. Перебийте суп занурювальним блендером до однорідного стану. Дайте страві настоятися. Якщо реклама заважає вам готувати, відключіть її, придбавши підписку.

Перед подачею прикрасьте суп вершками та зеленню за бажанням. Нехай смакує!

Раніше ми писали, як приготувати запечений перець з часником . Закуска готується дуже просто, а інгредієнтів зовсім мало і більшість з них завжди є вдома.

Джерело

Новости Запорожья