Закуска виходить пікантною, з виразною гостринкою
Огірочки на зиму закривають у кожній родині. Така консервація обов’язково потрібна, наприклад, у новорічні свята. Але ще є смачні рецепти консервованих закусок, які можна відкрити навіть просто за звичайною вечерею. Як цей, наприклад – обов’язково спробуйте. Рецепт розрахований одну банку обсягом 750 мл.
Читайте також: Корисно та без шкідників — як правильно підібрати овочі на консервацію
Інгредієнти:
- Огірки свіжі 4 штуки
- Гострі перці 2 штуки
- Часник 3 зубчики
- Сіль 1 ст. ложка
- Цукор 1 ч. ложка
- Яблучний оцет 100 мл
- Вода 300 мл
Приготування:
Тут усе просто. Наріжте огірки і перці кружальцями, часник — пластинками.
Складіть все в банку і додайте сіль, цукор та оцет. Залийте гарячою водою та прикрийте кришкою.
Після цього покладіть на дно каструлі рушник. Поставте на нього банку. Налийте стільки теплої води, щоб вона покривала банку по плічка. Кип’ятіть на невеликому вогні 10 хвилин.
Після закінчення часу закатайте банку, переверніть дном догори і укутайте. Зберігати таку консервацію, як і будь-яку іншу, потрібно в прохолодному місці.
Також ми публікували рецепт квашених огірків від досвідченої господині.