Цікавий рецепт одеської ікри
За рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського ця одеська ікра з баклажанів буде з приємним підкопченим смаком. Баклажани, перець і помідори для неї можна обсмажити на грилі або на чавунній сковороді. Додатково потрібні часник і цибуля.
Приготуйте одеську ікру з баклажанів — це дуже смачно!
Читайте також: До сиру, м’яса та вина — незвичайний рецепт маринованого винограду
Готові овочі треба почистити й дрібно нарізати. Цибулю, яка в ікру з баклажанів додається свіжою, треба полити невеликою кількістю бальзамічного оцту для пікантного смаку.
Інгредієнти:
- Баклажани 3 шт
- Перець болгарський червоний 4 шт
- Томати 2 шт
- Часник 3 зубчики
- Цибуля червона 0,5 шт
- Зелень 30 г
- Олія соняшникова 80 мл
- Оцет бальзамічний 20 мл
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Запечіть баклажани. Баклажани проткніть виделкою в декількох місяцях, відріжте плодоніжки та дуже добре запечіть на великому вогні.
Вдома це можна зробити на електрогрилі чи сухій чавунній сковорідці з чотирьох боків аж до паленої шкірки — тоді отримаємо приємний підкопчений смак!
Запечіть перець. Перець також запечіть або просто спаліть шкірку: розріжте навпіл, видаліть насіння, шкірку трішечки змастіть олією і припаліть на вогні — тоді він краще чиститься.
Підсмажте помідори. Томати теж підсмажте швидко на великому вогні, щоб знялася шкірка.
Очистьте овочі. Овочам, які зняли з вогню, дайте трішки охолонути, потім очистьте від шкірки і дрібненько посічіть ножем.
Подрібніть часник, цибулю і зелень (можна прямо зі стеблами — вони хрумтять і в них більше смаку), цибулю — як забажаєте.
Цибулю збризніть бальзамічним оцтом. Поєднайте все у великій місці, додайте олії та солі, ретельно перемішайте.
Раніше ми розповідали, як приготувати соус «солодкий чилі» за рецептом господині із Запоріжжя Марини Гармаш.