Нудлі з картоплею та м’ясом – як приготувати українську традиційну страву

Нудлі з картоплею та м’ясом – як приготувати українську традиційну страву

Як приготувати смачну традиційну українську страву вдома

Нудлі з картоплею та м’ясом — ідеальні як на обід, так і на вечерю для всієї родини. Страва поживна, ароматна, цікава, порівняно проста в приготуванні та добре зберігається в холодильнику, якщо ви хочете приготувати її заздалегідь. Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом української страви.

Читайте також: Справжня класика домашньої української кухні — як приготувати смачну печеню з картоплі та м’яса в духовці

Нудлі — це печеня із картоплі, м’яса та тіста, загорнутого вигадливими маленькими рулетами, традиційна страва української, молдавської, румунської та німецької кухонь. Традиційно тісто для нудлів замішується на основі кефіру та пшеничного борошна, із додаванням зелені та часнику і подається із тушкованими картоплею та м’ясом, інколи з додаванням грибів та інших овочів.

Інгредієнти:

Для тушкованої картоплі з м’ясом

  • 400 г свинини
  • 500 мл води
  • 1 цибулина
  • 700 г очищеної картоплі (приблизно 6 картоплин)
  • 1 морквина
  • 2-3 гілочки петрушки (для подачі)
  • сіль та перець до смаку
  • 4 ст. л. олії для смаження

Для нудлів

  • 100 мл кефіру
  • 160-200 г борошна
  • ⅓ ч. л. солі
  • ⅓ ч. л. соди
  • 3-4 гілочки кропу
  • 3 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Овочі почистьте, картоплю наріжте однаковими за розміром кубиками, так само кубиками наріжте і 400 г свинини. Моркву наріжте довільними шматочками, цибулю — дрібними кубиками.

Обсмажте м’ясо з 2 ст. л. олії до легкої рум’яності, додайте на пательню нарізані моркву та цибулю, перемішайте та смажте ще 3-5 хв.

Додайте на пательню 400 мл води, сіль до смаку та тушкуйте інгредієнти на маленькому вогні 40-50 хв під закритою кришкою.

На окремій пательні обсмажте нарізану картоплю з 2 ст. л. олії приблизно 10 хв, потім додайте її до тушкованого м’яса та готуйте інгредієнти разом ще 10 хв.

Для тіста на нудлі: змішайте 100 мл кефіру, ⅓ ч. л. солі, ⅓ ч. л. соди. Додайте 160 г просіяного борошна і замісіть еластичне тісто (за потреби, додайте трішки більше борошна). Розкачайте тісто в тонкий прямокутний пласт, змастіть його олією та присипте нашаткованим кропом і пропущеним через прес часником.

Тісто згорніть в рулет та наріжте шматочками, товщиною приблизно 1,5-2 см.

Викладіть нудлі поверх м’яса з картоплею та тушкуйте ще 15-20 хв під закритою кришкою на середньому вогні, за потреби додавши води. При подачі присипте страву петрушкою (за бажанням).

Раніше ми писали, як приготувати вдома картопляні пампухи з сиром. У цій страві ідеально все: хрустка скоринка, ніжне тісто та сирна начинка, що тане у роті. Вона чудово смакує як самостійна закуска або ж як додаток до мʼяса чи овочів, що у поєднанні з ними створює ідеальний обід чи вечерю. 

Джерело

Новости Запорожья