Це поєднання інгредієнтів вам точно сподобається
Суп з квасолею, овочами та пармезаном вийде дуже насиченим. А для повної відповідності італійській класиці обов’язково додайте в тарілки скибочки підсохлої чабати. Тому сьогодні розповідаємо як приготувати цей рецепт.
Читайте також: Не гірше, ніж ягоди годжі — п’ять популярних українських автентичних продуктів, які містять багато корисних компонентів
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Ріпчаста цибуля 1 штука
- Зелена цибуля 1 штука
- Селера 2 стебла
- Морква 1 штука
- Капуста 100 г
- Часник 2 зубчики
- Пармезан 30-40 г + для подачі
- Біла квасоля у власному соку 250 г
- Помідори 2 штуки
- Рослинна олія 2 ст. ложки
- Сушений чебрець ½ ч. ложки
- Овочевий бульйон чи вода 700 мл
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Чабата за бажанням
Ріпчасту та зелену цибулі, селеру і моркву наріжте дрібними шматочками. Капусту нашинкуйте. Часник пропустіть через прес, а пармезан натріть на дрібній тертці.
З банки з квасолею злийте рідину. Помідори на хвилину опустіть у окріп і промийте під холодною водою ,а після очистіть від шкірки та насіння. Помідори наріжте невеликими шматочками.
У каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте порей та цибулю до м’якості. Додайте моркву, селеру, часник і чебрець. Помішуйте ще кілька хвилин.
Додайте помідори разом із гарячим бульйоном. Після закипання прикрийте кришкою та варіть на помірному вогні приблизно 15 хвилин.
Засипте в суп квасолю разом із пармезаном, варіть ще 2-3 хвилини. Перелийте приблизно третину супу в миску, подрібніть блендером і поверніть назад в каструлю. Закиньте в суп капусту, посоліть і поперчіть. Варіть ще 5 хвилин.
Покладіть на дно кожної тарілки по кілька скибочок підсохлої чабати і залийте супом.
Раніше ми розповідали як приготувати кабачкові оладки з незвичайними інгредієнтами.