Картопля виходить неймовірно смачною
Сьогодні розповідаємо як приготувати картоплю у сметанковому соусі. Ця страва ідеально підійде тим, хто втомився від одноманітного приготування картоплі та шукає для себе щось нове. Рецептом поділилася господиня Світлана Іван.
Читайте також: Після цієї страви діти полюблять гарбуз — готуємо тертюхи
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- картопля 7 шт
- свино-телячий фарш 300 г
- сметана 20% 300 г
- цибуля 1 шт
- помідори 2 шт
- часник (кількість зубчиків — на смак)
- сіль, перець чорний та паприка — на смак
Картоплю почистити, зробити отвір (за допомогою спеціального пристрою чи ножем). У свино-телячий фарш додати подрібнений часник, посолити, поперчити на смак та добре перемішати. Картоплю начинити фаршем.
Готуємо сметанковий соус: на олії підсмажуємо порізану цибулю, додаємо порізані помідори, сіль, чорний мелений перець, солодку червону паприку (за бажанням) та власне сметану. Все добре перемішуємо. Начинену картоплю викладаємо у каструлю та заливаємо соусом. Якщо соус не покрив картоплю, доливаємо трішки води та на помірному вогні готуємо до готовності, під кришкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати квашену капусту за три дні.