Незвичайний чилі джем з імбиром та лаймом — авторський рецепт від запорізької господині

Незвичайний чилі джем з імбиром та лаймом - авторський рецепт від запорізької господині

Солодко-гострий чилі джем з імбиром та лаймом

Пропонуємо приготувати яскравий і оригінальний чилі джем з імбиром та лаймом від відомої запорізької господині Марини Гармаш. Авторським рецептом вона поділилася у своїй кулінарній спільноті на фейсбуці.

«Яскравий, неймовірно смачний, легкий в приготуванні. Все в міру, і солодкість і гострота. Такий джем підійде до смаженого м’яса, ковбасок, курочки. Не додаю зовсім солі, хоча за своїм смаком можете її додати.  Точний вихід не підкажу, бо баночки були різні за об’ємом. Приблизно 2 — 2, 5 літри.

Насіння гострого перцю залишаю, за бажанням його можна видалити, як і перегородки. Лайм можна сміливо замінити на лимон. До речі спеції додають соусу цікаву нотку, що саме головне нічого не забиває смак», — пише про цей рецепт Марина Гармаш.

Читайте також: Маринований перець без варіння — рецепт простої гострої заготовки від запорізької господині

Потрібно: 1 кг червоного гострого перцю, 1 кг червоного болгарського перцю, 1 лайм (70 гр.), цедра лайма,  7 — 10 гр. свіжого кореня імбиру, 500 мл яблучного оцту 6 %,1, 5 кг цукру

Спеції: 4 — 5 шт. бутонів гвоздики, 5 шт. духмяного перцю

Приготування:

1. Гострий перець перемеліть разом з болгарським перцем через м’ясорубку. 

2. Яблучний оцет прогрійте з цукром до повного розчинення.

3. Спеції подрібніть, додайте до перцю разом з сиропом. Доведіть до кипіння, проваріть 30 хвилин на повільному вогні.

4. Лайм промийте, натріть цедру, розріжте на чотири частини, зніміть кожуру.

5. М’якоть лайма наріжте на великі шматочки, якщо є насіння видаліть.

6. Корінь імбиру очистить, наріжте колечками.

7. Додайте все до перцю, проваріть 20 — 30 хвилин. Пробийте масу погружним блендером.

8. Доведіть до кипіння, по баночках та закатайте.

Раніше ми розповідали, як приготувати соус «солодкий чилі» за рецептом господині Марини Гармаш.

Джерело

Новости Запорожья