Незвичайне поєднання — рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя

Незвичайне поєднання - рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя

Авторський рецепт пікантного джему «чилі кизил» від господині із Запоріжжя

Сьогодні ділимося з вами новим авторським рецептом господині із Запоріжжя Марини Гармаш та пропонуємо приготувати незвичайний джем «чилі кизил». Цим рецептом Марина Гармаш поділилася у своїй кулінарній спільноті на фейсбуці.

«Мій новий авторський рецепт приготування джему із гострого та болгарського перцю з додаванням ягід кизилу. Чудовий колір, в міру густий. Солодкий смак який плавно переходить в гострий, залишає такий приємний, теплий післясмак. Відмінно підійде до м’яса», — написала про цей рецепт Марина Гармаш.

Читайте також: Швидко та просто: готуємо моркву по-корейськи за рецептом запорізької господині

Вихід — 1870 мл

Потрібно: 500 гр кизилу, 100 мл води, 800 гр гострого червоного перцю, 500 гр солодкого червоного перцю

Маринад: 600 — 700 гр цукру, 250 мл яблучного оцту

Приготування:

1. Кизил промийте, проваріть 10 хвилин в 100 мл води. Протріть через сито.

2. Через м’ясорубку пропустіть гострий та солодкий перець. Насіння в гострому перці, залишаю.

3. Для приготування маринаду в яблучний оцет додайте цукор, проваріть до повного розчинення.

4. Додайте два види перцю, варіть з моменту закипання 30 хвилин на повільному вогні.

5. Через 30 хвилин додайте кизилове пюре, проваріть 10 хвилин. Пробийте масу погружним блендером.

6. Готуйте ще хвилин 20.

7. Гарячий джем розфасуйте по баночках, закатайте. Загальний час приготування 50 — 60 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати соус «солодкий чилі» за рецептом господині Марини Гармаш. 

Джерело

Новости Запорожья