Online трансляція

Кольоровий, але натуральний: як мешканець Запоріжжя випікає авторський крафтовий хліб

20 Червня 2021

Не хліб, а мрія. У Запоріжжі випікають без ароматизаторів і барвників. І хоча сам хліб різнокольоровий – всі фарби натуральні – це або пюре з буряка, гарбуза чи шпинату

Для виробництва крафтового запорізького хліба використовують і різноманітне борошно: рисове, вівсяне, горохове, гречане, кукурудзяне. Більш за те, ви самотужки можете допікати такий хліб вдома, щоб він точно був як «з печі».

Пекар-крафтяр Олег Огієнко. Чоловік добре знається на тому, як зробити корисний і оригінальний продукт. Чоловік вивчав літературу,брав майстер-класи у професіоналів і врешті вирішив пов’язати з цим життя – попри труднощі, яких на початку вистачало.

Запорізький крафтяр виготовляє з півсотні різних хлібопекарських виробів. Це класична випічка та здоба з використанням дріжджів, і та, що робиться на заквасці. Остання насправді теж містить у собі дріжджі, зауважує Олег.

Ознайомитись з продукцією Олега та його пекарні можна за цим посиланням.

Автор: Телеканал TV5



Головний редактор програми "Новини"
Редакція "Ранок з TV5"
TV5 Технічний відділ TV5