Цікавий рецепт овочевої смакоти від запорізької господині
Пропонуємо приготувати смачні, ароматні, печені овочі до картоплі чи м’яса за рецептом досвідченої господині із Запоріжжя Марини Гармаш. Ним вона поділилася у власній кулінарній спільноті на фейсбуці.
Болгарський перець можна запікати цілим, або шматочками без насіння. За бажанням вже в печеному перці, можна видалити шкірку.
Читайте також: Без стерилізації — три варіанти смачної консервації з перцю та баклажанів
Знадобиться:
- 6 — 8 шт. болгарського перцю,
- 6 — 7 шт. баклажан,
- 2 головки часнику,
- 2 ст. л. оліі
Маринад: 1 літр води, 4 ст. л. цукру, 4 ч. л. морської солі, 8 ст. л. 9% оцту, 10 горошин чорного перцю, 6 — 8 горошин запашного перцю.
Приготування:
1. Баклажани наріжте великими кільцями або півкільцями. Солодкий перець промийте, наколіть виделкою. Додайте 2 ст. л. оліі, перемішайте.
2. Помістіть овочі на деко застелене пергаментом. Запікайте при температурі 200 градусів до готовності близько 35 — 40 хвилин.
3. Часник подрібніть, або натріть на терку. Гарячі овочі перекладіть в контейнер або глибоку миску. Зверху посипте тертим часником.
4. Приготуйте маринад. Закип’ятіть воду, додайте спеції, сіль і цукор. Проваріть з моменту закипання 3 хвилини. Влийте оцет, зніміть з плити.
5. Гарячим маринадом залийте овочі.
6. Поставте легкий прес, залиште при кімнатній температурі на 4 години.
7. Потім приберіть в холодильник.
8. Через 10 — 12 годин, можна подавати до столу. Зберігайте таку заготовку в холодильнику тиждень — два.
Раніше ми публікували рецепт пряного салату з огірків на зиму.