Цікавий і простий рецепт намазки з кабачків
Не знаєте, що приготувати з кабачків? А ми до вас з цікавою та смачною ідеєю — намазки з кабачків, крем сиру та ароматних спецій. Обсмажені до рум’яності шматочки овочів, подрібнені з часничком, крем-сиром та зеленню ідеально пасують до канапок, крекерів, лавашу та різноманітних закусок. Цікавим рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
Читайте також: Три смачні ідеї для спекотних днів — холодні супи за 10 хвилин
У всіх нас трішки різні уподобання, тож корегуйте кількість спецій собі до смаку, особливо це стосується кількості часнику та лимонного соку. А якщо хочеться зробити намазку трішки пікантнішою, додайте до неї пластівці перцю чилі або ж дрібно нарізаний гострий перець. А для оригінального свіжого смаку спробуйте додати кілька листочків свіжої м’яти. Якщо ви хочете зробити намазку густішою, то просто додайте ще 100 г крем сиру.
Як зберігати намазку з кабачків
Зберігайте намазку в герметичному харчовому контейнері в холодильнику 4-5 діб, при цьому старайтеся надовго не залишати її за кімнатної температури. А якщо робите страву лише для себе одного, то радимо приготувати половину зазначеної в інгредієнтах порції.
Інгредієнти:
- 2 кабачки
- 2 ст. л. олії для смаження
- 5 зубчиків часнику
- 200 г крем сиру
- 1 ч. л. орегано
- сіль та перець до смаку
- ½ ч. л. коріандру
- 3 гілочки петрушки або базиліку
- 1-2 ст. л. лимонного соку
- хліб для подачі
Спосіб приготування:
Кабачки помийте, просушіть та наріжте кубиками. Викладіть їх на розігріту пательню з 2 ст. л. олії та обсмажте до рум’яної скоринки 5-7 хв. Наприкінці смаження додайте до кабачків нарізані слайсами 4-5 зубчиків часнику.
Обсмажені кабачки з часником викладіть в чашу блендера, додайте до них 200 г крем сиру, дрібно нашатковану зелень. Перебийте інгредієнти до однорідності.
Додайте до намазки 1 ч. л. орегано, ½ ч. л. коріандру, сіль, перець та лимонний сік до смаку. Перемішайте та подавайте.
Раніше ми писали рецепт ніжного полуничного суфле від запорізької господині. Цей літній десерт не потребує випікання.