За інформацією: Суспільне Запоріжжя.
Шеф-кухарка Валентина. Суспільне Запоріжжя
Борщ, який військові приготували на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя
Котлети, які військові приготували на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя
Меню завжди продумують, аби страви були різноманітні та "по-домашньому", каже кухар Роман:
"Меню в нас пропрацьовано дуже гарно. Перші страви: борщі, супи. Гарніри: макарони, крупи, пюре, картоплю тушимо. Салати: сезоні овочі, фрукти сезонні, капуста квашена, грибочки мариновані".
Кухар Роман. Суспільне Запоріжжя "Нам привозять куряче філе, а ми з нього робимо відбивні, стейки, м’ясо по-французьки, по-шотландськи”, — розповідає Валентина.
Салат, який військові приготували на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя
З постачанням продуктів на польову кухню проблем немає. Тому кухарі намагаються балувати військових і смаколиками :
"Можемо насмажити пиріжки, млинці, сирнички. Нам привозять молочні продукти, і ми можемо щось від себе ще приготувати додатково”, — розповідає Валентина.
Валентина і Роман готують на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя
Кухар Роман готує обід для військових. Суспільне Запоріжжя
Не залишаються голодними й бійці, які воюють у безпосередній близькості до фронту. Тричі на день приготовані страви перекладають у спеціальні термоси та відвозять на передову, — розповідає начальник їдальні Олександр.
“Кожного дня ми відправляємо у термосах гаряче: перше, друге, третє, гарнір, салат, хліб — все що їм потрібно для обіду, на сніданок та вечерю. Машина виїжджає не дуже далеко до передової, її потім перевантажують хлопцям, які ближче знаходяться".
Начальник їдальні Олександр. Суспільне Запоріжжя
Термоси з готовою їжею, які відвозять захисникам на позиції. Суспільне Запоріжжя
Щодня до їдальні приходить військовослужбовець Євген. Чоловік каже, що їжа смачна, як вдома, а порції великі:
“Їжа добра, асортимент великий. Я завжди беру пів порції, бо все не з’їдаю. Навіть вдома так тільки на свята готують, а в нас тут так щодня”.
Військовослужбовець Євген. Суспільне Запоріжжя
Військові обідають у їдальні. Суспільне Запоріжжя
Кухарі Валентина та Роман кажуть, що ситі й задоволені захисники — найкраща подяка за їхню роботу:
“Подобається тоді, коли хлопці кажуть велике дякую, що поснідали, пообідали чи повечеряли так, як вдома, що вони задоволені, як ми готуємо”, — ділиться Валентина.
Готовий обід у їдальні для військових. Суспільне Запоріжжя
Читати ще
Читати ще «Щоб донька знала, що їй за батька не буде соромно»: історія військовослужбовця із Запоріжжя на позивний «Стус»