«Навіть вдома так тільки на свята готують»: як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Шеф-кухарка Валентина. Суспільне Запоріжжя

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Борщ, який військові приготували на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Котлети, які військові приготували на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя

Меню завжди продумують, аби страви були різноманітні та "по-домашньому", каже кухар Роман:

"Меню в нас пропрацьовано дуже гарно. Перші страви: борщі, супи. Гарніри: макарони, крупи, пюре, картоплю тушимо. Салати: сезоні овочі, фрукти сезонні, капуста квашена, грибочки мариновані".

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Кухар Роман. Суспільне Запоріжжя "Нам привозять куряче філе, а ми з нього робимо відбивні, стейки, м’ясо по-французьки, по-шотландськи”, — розповідає Валентина.

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Салат, який військові приготували на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя

З постачанням продуктів на польову кухню проблем немає. Тому кухарі намагаються балувати військових і смаколиками :

"Можемо насмажити пиріжки, млинці, сирнички. Нам привозять молочні продукти, і ми можемо щось від себе ще приготувати додатково”, — розповідає Валентина.

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Валентина і Роман готують на польовій кухні. Суспільне Запоріжжя

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Кухар Роман готує обід для військових. Суспільне Запоріжжя

Не залишаються голодними й бійці, які воюють у безпосередній близькості до фронту. Тричі на день приготовані страви перекладають у спеціальні термоси та відвозять на передову, — розповідає начальник їдальні Олександр.

“Кожного дня ми відправляємо у термосах гаряче: перше, друге, третє, гарнір, салат, хліб — все що їм потрібно для обіду, на сніданок та вечерю. Машина виїжджає не дуже далеко до передової, її потім перевантажують хлопцям, які ближче знаходяться".

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Начальник їдальні Олександр. Суспільне Запоріжжя

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Термоси з готовою їжею, які відвозять захисникам на позиції. Суспільне Запоріжжя

Щодня до їдальні приходить військовослужбовець Євген. Чоловік каже, що їжа смачна, як вдома, а порції великі:

“Їжа добра, асортимент великий. Я завжди беру пів порції, бо все не з’їдаю. Навіть вдома так тільки на свята готують, а в нас тут так щодня”.

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Військовослужбовець Євген. Суспільне Запоріжжя

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Військові обідають у їдальні. Суспільне Запоріжжя

Кухарі Валентина та Роман кажуть, що ситі й задоволені захисники — найкраща подяка за їхню роботу:

Подобається тоді, коли хлопці кажуть велике дякую, що поснідали, пообідали чи повечеряли так, як вдома, що вони задоволені, як ми готуємо”, — ділиться Валентина.

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Готовий обід у їдальні для військових. Суспільне Запоріжжя

Читати ще

"Навіть вдома так тільки на свята готують": як працює польова кухня 108-ї бригади ТРО на Запорізькому напрямку

Читати ще «Щоб донька знала, що їй за батька не буде соромно»: історія військовослужбовця із Запоріжжя на позивний «Стус»

Новости Запорожья