Млинці з апельсиновою карамеллю – відома шеф-кухарка розповіла, як приготувати

Млинці з апельсиновою карамеллю – відома шеф-кухарка розповіла, як приготувати

Цікавий рецепт смачного десерту

Думаєте, ви знаєте про млинці все? Шеф-кухарка Ліза Глінська впевнена, якщо ви приготуєте млинці з апельсиновою карамеллю, вони вас ще здивують.

Читайте також: Пиріг з сиром та персиками — смачний десерт своїми руками

Це буде вишуканий десерт. Головне в цьому рецепті млинців – апельсинова карамель. Обов’язково побалуйте себе!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно 130 г
  • Цукор 20 г
  • Молоко 300 мл
  • Яйця 3 шт
  • Цедра одного апельсина
  • Масло «горіхове» 60 г
  • Лікер Куантро 50 мл
  • Сіль

Апельсинова карамель:

  • Цукор 40 г
  • Вершкове масло 20 г
  • Лікер Куантро 20 мл
  • Філе, сік і бланширована цедра двух апельсинів.

Спосіб приготування:

Для приготування млинців готуємо тісто: змішуємо яйця із цукром. Додаємо апельсиновий лікер. Додаємо сухі інгредієнти — борошно, сіль та цедру апельсина. Добре перемішуємо все віночком, щоб не було грудочок.

Така послідовність змішування інгредієнтів дасть гарне однорідне тісто, без крупинок і грудочок.

Потім вводимо всі рідкі інгредієнти — гаряче молоко та тепле горіхове масло. Важливо використовувати саме гаряче молоко, тому ми частково заваримо борошно, що згодом вплине на смак млинців.

Як приготувати «горіхове» масло: прогріваємо вершкове масло в сотейнику, на середньому вогні, до утворення коричневого осаду. Таке масло французькі кондитери називають «горіховим», оскільки воно має аромат обсмаженого фундука.

Обсмажуємо млинці на сковороді.

З апельсина знімаємо цедру. Вирізаємо філе апельсинів.

На пательню насипаємо цукор і чекаємо на появу аромату карамелі з легкою гіркуватістю. Перемішувати цукор не потрібно. Потім додаємо вершкове масло, злегка нахиляємо пательню, щоб допомогти олії розтопити карамель.

Додаємо лікер та чекаємо ще кілька секунд — нехай спирти випаруються. Додаємо сік, філе та бланшировану цедру апельсина. Випарюємо на повільному вогні до густого сиропу.

Скручуємо млинці в трубочки і нарізаємо смужками шириною 2-3 см.

Приступаємо до подачі.

Перший спосіб: викладаємо нарізані шматочки в гарячу апельсинову карамель.

Другий спосіб: складаємо млинець навпіл кілька разів і поливаємо апельсиновою карамеллю.

Раніше ми писали, як приготувати пиріг з абрикосами.

Джерело

Новости Запорожья