Цікавий рецепт смачного десерту
Думаєте, ви знаєте про млинці все? Шеф-кухарка Ліза Глінська впевнена, якщо ви приготуєте млинці з апельсиновою карамеллю, вони вас ще здивують.
Читайте також: Пиріг з сиром та персиками — смачний десерт своїми руками
Це буде вишуканий десерт. Головне в цьому рецепті млинців – апельсинова карамель. Обов’язково побалуйте себе!
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно 130 г
- Цукор 20 г
- Молоко 300 мл
- Яйця 3 шт
- Цедра одного апельсина
- Масло «горіхове» 60 г
- Лікер Куантро 50 мл
- Сіль
Апельсинова карамель:
- Цукор 40 г
- Вершкове масло 20 г
- Лікер Куантро 20 мл
- Філе, сік і бланширована цедра двух апельсинів.
Спосіб приготування:
Для приготування млинців готуємо тісто: змішуємо яйця із цукром. Додаємо апельсиновий лікер. Додаємо сухі інгредієнти — борошно, сіль та цедру апельсина. Добре перемішуємо все віночком, щоб не було грудочок.
Така послідовність змішування інгредієнтів дасть гарне однорідне тісто, без крупинок і грудочок.
Потім вводимо всі рідкі інгредієнти — гаряче молоко та тепле горіхове масло. Важливо використовувати саме гаряче молоко, тому ми частково заваримо борошно, що згодом вплине на смак млинців.
Як приготувати «горіхове» масло: прогріваємо вершкове масло в сотейнику, на середньому вогні, до утворення коричневого осаду. Таке масло французькі кондитери називають «горіховим», оскільки воно має аромат обсмаженого фундука.
Обсмажуємо млинці на сковороді.
З апельсина знімаємо цедру. Вирізаємо філе апельсинів.
На пательню насипаємо цукор і чекаємо на появу аромату карамелі з легкою гіркуватістю. Перемішувати цукор не потрібно. Потім додаємо вершкове масло, злегка нахиляємо пательню, щоб допомогти олії розтопити карамель.
Додаємо лікер та чекаємо ще кілька секунд — нехай спирти випаруються. Додаємо сік, філе та бланшировану цедру апельсина. Випарюємо на повільному вогні до густого сиропу.
Скручуємо млинці в трубочки і нарізаємо смужками шириною 2-3 см.
Приступаємо до подачі.
Перший спосіб: викладаємо нарізані шматочки в гарячу апельсинову карамель.
Другий спосіб: складаємо млинець навпіл кілька разів і поливаємо апельсиновою карамеллю.
Раніше ми писали, як приготувати пиріг з абрикосами.