Цікавий рецепт з несподіваним поєднанням інгредієнтів
Це несподіване поєднання минтаю із цвітною капустою та соусом бешамель здивує вас гармонійним смаком. Минтай не жирний, а навпаки — дієтичний. Тому не треба боятися, що страва буде надто важкою для шлунку.
Отже, якщо ніколи не експериментували з рибою та цвітною капустою, то час спробувати, тим паче за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського.
Читайте також: Одеська ікра з баклажанів – як приготувати за рецептом від шеф-кухаря
Бешамель у рецепті класичний. А страва є повноцінною та не потребує гарніру.
Інгредієнти:
- Минтай 800 г
- Капуста цвітна 800 г
- Молоко 2,5% 500 г
- Вершки 100 г
- Борошно 40 г
- Масло вершкове 73% 50 г
- Сир твердий 150 г
- Мускатний горіх мелений 13 ч л
- Сіль 12 ч л
- Перець духмяний мелений 13 г
Спосіб приготування:
У розмороженого минтаю вирізати кісточки. У сотейнику розтопити масло, додати борошно та смажити до побіління. Відставити та перемішати ще раз.
Нагріти молоко в каструлі, вмішати вершки та обсмажене борошно з маслом і додати в майже кипляче молоко. Інтенсивно перемішуючи, довести суміш до кипіння.
Додати сіль (приблизно 4 г) та мелений мускатний горіх. Додати тертий сир і перемішувати, доки сир не розтане.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і варіть у підсоленій воді 2-3 хвилини після закипання (капуста має бути злегка сира всередині).
На дно форми додати трохи соусу, потім покласти підсолений і поперчений минтай.
Викласти капусту, а зверху — знову соус.
Запікати за температури 185 градусів до рум’яної скоринки, орієнтовно 20-25 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачкову ікру за рецептом відомого шеф-кухаря.