Цікавий рецепт від шеф-кухаря
Для рецепта малосольних цукіні від шеф-кухаря Володимира Ярославського нам знадобляться мед, яблучний оцет, часник, зелень і спеції. Розмір цукіні не має значення. Після нарізки їм потрібен відпочинок 30-40 хвилин, щоб випустити зайву рідину.
Читайте також: Сезон томатів — готуємо смачні квашені помідори за рецептом української господині
Ці малосольні цукіні можна куштувати за декілька годин. Цей час вони мають постояти в холодильнику.
Перед цим слід нарізати їх тонкими кружальцями, засипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Цукіні віддадуть зайвий сік і швидше вберуть аромати й смаки допоміжних інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Цукіні 900 г
- Сіль 3 ч. л
- Мед 2 ст. л
- Оцет яблучний 40 мл
- Часник 4 зубчики
- Олія 25 мл
- Кріп 5 гілочок
Спосіб приготування:
Солимо цукіні
Нарізати цукіні кружальцями 2-3 мм завтовшки, викласти в миску, засипати сіллю, добре перемішати. Залишити на 30-40 хвилин.
Заправляємо цукіні
Добре відтиснути цукіні руками, додати мед, яблучний оцет (регулюйте смак), тонко нарізаний часник, кріп та олію. Перемішати.
Відправити прямо в мисці в холодильник на декілька годин. Смачна закуска готова!
Раніше ми писали про рецепт гостреньких квашених баклажанів, фаршированих овочами.