Майже вареники з сиром — готуємо ніжні равіолі за рецептом Євгена Клопотенка

Майже вареники з сиром - готуємо ніжні равіолі за рецептом Євгена Клопотенка

Як приготувати італійські равіолі з сиром у вершковому соусі

Рецептом страви італійської кухні, равіолі з сиром або з рикотою поділився на своєму кулінарному сайті відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Начинка тут чисто сирна, адже рикота має чудовий ніжний смак, який не потребує нічого зайвого.

Читайте також: Як приготувати вдома тісто для лазаньї, пасти та равіолі — рецепт з відео

Рикота — це традиційний італійський сироватковий сир. Рикота має ніжніший і нейтральніший смак, ніж сир.

Що потрібно

Для тіста:

100 г борошна

1 яйце

1 жовток

15 мл оливкової олії

⅓ ч. л солі

50 г пармезану для подачі

Для начинки:

150 г рикоти

½ ч. л солі

Для соусу:

30 г рикоти

80 г вершків 30 % жирності

10 г пармезану

Як готувати

У велику тарілку просійте 100 г борошна, вбийте ціле яйце, а потім відділіть від другого яйця жовток і додайте його до тіста. Влийте 15 мл оливкової олії, додайте ⅓ ч. л солі та перемішайте інгредієнти.

Замішайте руками однорідне досить туге тісто, яке не буде липнути до рук. На це знадобиться 3-5 хвилин. Загорніть його в плівку та лишіть відпочити на 15 хвилин.

Змішайте 150 г рикоти з ½ ч. л солі та гарно розімніть начинку.

Максимально тонко розкачайте тісто в довгий прямокутник товщиною 7-8 мм. Викладіть начинку по 1 ч. л рядочком на відстані 3-4 см. Викладайте тільки на половину тіста.

За допомогою силіконового пензлика змастіть тісто між начинкою водою, а потім накрийте начинку другою половиною тіста. Злегка притисніть тісто рукою між начинкою та по краях.

Візьміть ніж для равіолі, зріжте краї тіста, а потім розріжте кожен равіоль. Залишки тіста можна повторно розкачати та доробити кілька равіоль.

Закипʼятіть воду в каструлі чи сотейнику, викладіть равіолі в воду та варіть 5 хвилин.

Для соусу змішайте 30 г рикоти та 80 г вершків до однорідної текстури. Перелийте суміш у сотейник і доведіть до димлення, але не закипання. Додайте 10 г дрібно натертого пармезану, розмішайте та зніміть з вогню.

У тарілку налийте соус, зверху викладіть равіолі та притрусіть їх 50 г пармезану.

Вершковий соус гарно доповнює сирну начинку.

З чим можна подавати равіолі

Равіолі можна подавати кількома способами. Ви можете просто полити їх олією чи змастити маслом, щоб вони не склеювалися, притрусити, наприклад, чорним перцем чи пармезаном і подавати так. Якщо ж хочеться чогось цікавішого, можна приготувати також соус.

Яке має бути тісто на равіолі

Класичне тісто на пасту та на равіолі готується з додаванням великої кількості жовтків, а також на борошні семола. Воно ніжніше за звичайне пшеничне. Однак в даному рецепті пропонується приготувати чудове тісто на равіолі і на звичайному борошні, а от пропорції з жовтками зберегли. Тісто виходить досить щільним, не липне до рук, але гарно розкачується.

Спеціальний девайс для равіолі

Щоб сформувати равіолі, вам знадобиться спеціальний круглий ніж. Його особливість полягає в тому, що він не лише фігурно розрізає тісто, але й водночас скріплює краєчки.

Читайте також: Готуємо сирні рогалики з джемом — рецепт від відомого українського ресторатора

Так ви можете розкачати тісто з запасом, а потім зручно обрізати цим ножем.

Ми писали, як приготувати хлібний пудинг зі сливами і горіхами за рецептом гіда із Запоріжжя.

Джерело

Новости Запорожья