Майже десерт — як замаринувати сливи у банці

Майже десерт - як замаринувати сливи у банці

Оригінальна страва — готуємо мариновані сливи за п’ять днів

Знали, що сливи можна маринувати?  Спробуйте зробити баночку, відкрити через п’ять днів і здивуєтесь, що вже маєте майже десерт у банці. Так вважає відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який поділився рецептом маринованих слів на своєму кулінарному сайті klopotenko.com.

Читайте також: Смачна ідея для сніданку або для пікніка — готуємо грибні мафіни

Що потрібно

500 г слив

200 мл води

150 г цукру

50 мл яблучного оцту

2 шт. чорного перцю горошком

3 шт. духмяного перцю

1 шт. гвоздики

Як готувати

Промийте 500 г слив, розріжте навпіл, видаліть кісточки та викладіть їх у миску.

Для маринаду додайте у сотейник 200 мл води, 150 г цукру, 50 мл яблучного оцту, 2 шт. чорного перцю горошком та 3 шт. духмяного перцю, 1 гвоздику.

Доведіть маринад до кипіння.

Залийте сливи маринадом та дайте повністю охолонути.

Далі процідіть сливи через сито.

Отриманий маринад знову доведіть до кипіння та залийте ним сливи.

Робіть так впродовж 5 діб один або два рази на день.

Як обрати сливи для маринування

Для маринування краще використовувати щільні, але стиглі сливи, що тримають форму й не розвалюються при багаторазовому заливанні маринадом. Ідеальні сорти — це угорка або альтанка. Вони мають солодкий смак і м’ясисту м’якоть.

Уникайте перезрілих або надто м’яких плодів, бо такі сливи можуть втратити форму й перетворитися на пюре під час маринування.

Якщо хочете цікавіший смак, можете змішати кілька сортів слив в одній закусці.

Як урізноманітнити маринад

Щоб зробити мариновані сливи ще ароматнішими, можна додати в маринад корицю (1 паличка), кілька зерняток коріандру або насіння гірчиці, апельсинову цедру чи лимонну цедру або лавровий лист.

Також можна замінити частину яблучного оцту на винний або бальзамічний, щоб отримати більш насичений смак.

Читайте також: Солодке літо без духовки — три прості десерти без випікання, які освіжають і тішать

Пам’ятайте, що перед заливанням слив варто пробувати маринад. Це допоможе підлаштовати його під свій смак, наприклад, зробити його солодше чи навпаки кисліше.

Ми писали як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець (перевірений рецепт).

Джерело

Новости Запорожья