Ікру можна їсти одразу, а можна законсервувати на зиму
Літо та початок осені — найкраща пора для страв з овочів. Пропонуємо приготувати неймовірно смачну ікру з болгарського перцю за рецептом господині із Запоріжжя Марини Гармаш.
Читайте також: Неймовірна смакота — рецепт печених перців з баклажанами у кисло-солодкому маринаді
«Цікаво, що вже охолоджена на наступний день, за смаком нагадує баклажану. Для гарного смаку краще беріть червоні, м’ясисті перці. В мене були зелені, та помаранчеві. Я обов’язково додаю лимонну кислоту, бо перець її немає, а мені подобається легка кислинка», — розповіла про цей рецепт Марина Гармаш.
Потрібно: 1 — 1, 5 кг болгарського перцю, олія, сіль, цукор, лимонна кислота за смаком, 100 — 150 гр томатної пасти, сухий кріп, чорний мелений перець.
Приготування:
1. Перець очистіть від насіння, подрібніть за допомогою м’ясорубки, я використовую подрібнювач.
2. В великій сковороді розігрійте добре олію, одразу скажу її треба не мало. В сковороду відправте перець, помішуючи смажте до повного випаровування соку та зменшення в об’ємі. Це займе хвилин 30 — 40.
3. Додайте цукор, сіль, лимонну кислоту, спеції. Введіть томатну пасту (не розбавлену водою) перемішайте, та протушкуйте ще хвилин 15 — 20.
«Для цієї ікри я не додавала моркву, часник, цибулю. Все і так виходить смачненько. Ікру можна вживати як теплу, так і холодну. Особливо смакує на хлібчику. Ось так з одного овочу, можна створити цілу страву», — поділилася Марина Гармаш.
Раніше ми публікували рецепт пряного салату з огірків на зиму.