Кубдарі з соковитою начинкою від шеф-кухаря – як приготувати

Кубдарі з соковитою начинкою від шеф-кухаря – як приготувати

Цікавий рецепт кубдарі від шеф-кухаря

Поєднання тіста та мʼяса завжди смакує неймовірно. Особливо якщо це страви грузинської кухні. Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом.

Читайте також: Смачна закуска — як приготувати пісний рулет з лаваша з картоплею і грибами

Поради з приготування кубдарі

Кубдарі найкраще смакує з міксом яловичини та свинини. У поєднанні вони роблять начинку не тільки смачною, а ще й соковитою. Обовʼязково додайте традиційні грузинські спеції, як-от хмелі-сунелі, коріандр, паприку, часник та чорний перець. Для аромату можна використати свіжий кріп, кінзу чи петрушку.

За цим рецептом кубдарі смажаться на сухій пательні, але ви також можете запекти їх у духовці. Для цього розігрійте духову шафу до 200°C. Випікайте кубдарі до золотистої скоринки. Це займе приблизно 20-25 хвилин.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода 300 мл
  • Цукор 1 ч л
  • Пресовані дріжджів 20 г
  • Борошно 550 г
  • Дрібка солі
  • Олія 2 ст л

Для начинки:

  • Яловичина 300 г
  • Свинина 300 г
  • Цибуля 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Хмелі-сунелі 0,5 ч л
  • Коріандр 0,5 ч л
  • Чорний мелений перець 13 ч л
  • Кмин 13 кмин
  • Масло 50 г

Спосіб приготування:

Змішайте у глибокій мисці 300 мл теплої води, 1 ч. л. цукру та 20 г пресованих дріжджів. Додайте 550 г борошна, дрібку солі та 2 ст. л. олії. Замісіть тісто та дайте йому 40 хвилин на вистоювання.

Поріжте дрібно 300 г яловичини та 300 г свинини. Почистьте та поріжте дрібним кубиком 1 середню цибулю. Змішайте мʼясо, цибулю, сіль до смаку, ½ ч. л. хмелі-сунелі, ½ ч. л. коріандру, ⅓ ч. л. чорного меленого перцю та ⅓ ч. л. кмину. Вимішайте начинку.

Присипте стіл борошном. Розділіть тісто на 4 частини. Кожну розкачайте у пласт.

Викладіть на тісто начинку та зліпіть його човником посередині.

Розкачайте отриманий виріб у коржик, як показано на фото. Зробіть так само з усіма заготовками.

Смажте кубдарі на повільному вогні на сухій пательні, періодично перевертаючи зі сторони на сторону, до готовності. Готові коржики мають добре зарумʼянитися.

Раніше ми писали, що приготувати в Різдвяний піст. Піст – це час, коли християни намагаються приділяти більше часу своїм думкам та молитві, обмежувати себе в їжі та розвагах та чинити благодійність. Їсти скоромне (не пісну їжу) можна буде лише з 25 грудня, вже на саме Різдво.

Джерело

Новости Запорожья