Піца готується з особливим соусом альфредо
Сьогодні розповідаємо як приготувати смачну піцу з сиром дорблю, грушею та куркою за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Читайте також: «Бочки» з кабачків — як приготувати смачну страву з фаршем та сиром
Для самої піци нам знадобляться:
- 150 г курячих стріпсів або філе
- 7 г живих пресованих дріжджів
- 100 мл води
- ½ ч. л. цукру
- ⅓ ч. л. солі
- 1 ст. л. оливкової олії
- 190 г борошна
- 20 г масла
- сіль до смаку
- ½ шт. груші
- 50 г сиру дорблю
- 10 г волоських горіхів
Для особливого соусу альфредо, візьміть:
- 1 ч. л. оливкової олії
- 1 зуб. часнику
- 125 мл вершків
- 50 г пармезану
Дріжджі розведіть у 100 мл теплої води, додайте цукор та сіль. Після цього додайте 1 ст. л. оливкової олії, 190 г просіяного борошна та замісіть тісто. Через 5 хвилин, накрийте тісто чистим рушником та дайте йому вистояти 40 хвилин у теплому місці.
Щоб приготувати соус, обсмажте у сотейнику подрібнений зубчик часника, додайте вершки та замішайте. Додайте до соусу потертий сир та перемішайте до «розчинення». Варіть соус 5 хвилин, постійно помішуючи.
Поріжте курячі стріпси або філе кубиками. Обсмажте їх на пательні до золотавої скоринки. Поріжте грушу невеликими слайсами. Розкатайте тісто у корж та змастіть соусом альфредо. Зверху викладіть курячі стріпси, груші та посипте шматочками сиру дорблю. Запікайте піцу протягом 7 хвилин при 240 градусах.
Раніше ми розповідали як приготувати салат з креветками та хурмою.