Краще ніж в Італії — як приготувати вдома смачну піцу з сиром та грушею

Краще ніж в Італії - як приготувати вдома смачну піцу з сиром та грушею

Піца готується з особливим соусом альфредо

Сьогодні розповідаємо як приготувати смачну піцу з сиром дорблю, грушею та куркою за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Читайте також: «Бочки» з кабачків — як приготувати смачну страву з фаршем та сиром

Для самої піци нам знадобляться:

  • 150 г курячих стріпсів або філе
  • 7 г живих пресованих дріжджів
  • 100 мл води
  • ½ ч. л. цукру
  • ⅓ ч. л. солі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 190 г борошна
  • 20 г масла
  • сіль до смаку
  • ½ шт. груші
  • 50 г сиру дорблю
  • 10 г волоських горіхів

Для особливого соусу альфредо, візьміть:

  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 1 зуб. часнику
  • 125 мл вершків
  • 50 г пармезану

Дріжджі розведіть у 100 мл теплої води, додайте цукор та сіль. Після цього додайте 1 ст. л. оливкової олії, 190 г просіяного борошна та замісіть тісто. Через 5 хвилин, накрийте тісто чистим рушником та дайте йому вистояти 40 хвилин у теплому місці.

Щоб приготувати соус, обсмажте у сотейнику подрібнений зубчик часника, додайте вершки та замішайте. Додайте до соусу потертий сир та перемішайте до «розчинення». Варіть соус 5 хвилин, постійно помішуючи.

Поріжте курячі стріпси або філе кубиками. Обсмажте їх на пательні до золотавої скоринки. Поріжте грушу невеликими слайсами. Розкатайте тісто у корж та змастіть соусом альфредо. Зверху викладіть курячі стріпси, груші та посипте шматочками сиру дорблю. Запікайте піцу протягом 7 хвилин при 240 градусах.

Раніше ми розповідали як приготувати салат з креветками та хурмою.

Джерело

Новости Запорожья