Перш за все в консервації найважливіше — стерильність місткості та овочів
Літо — час коли дари природи всі старанно намагаються вберегти до зими та консервують. Корисними порадами, як правильно обрати овочі для консервації, поділилися на сайті Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Читайте також: Консервована ромова баба – як приготувати за рецептом Лізи Глінської
Для консервації найкраще брати банки об’ємом 0,5-0,7 л, адже їх простіше стерилізувати ніж великі об’єми. Банки та кришки спочатку необхідно добре промити теплим розчином харчової соди (на один літр води – одна чайна ложка соди).
Кришки треба проварити кілька хвилин у киплячій воді. Для стерилізації банок існує кілька способів: на пару, кип’ятіння, мікрохвильовка, духовка. Обирайте який вам буде зручнішим.
Щоб домашня консервація вдалася на славу, необхідно правильно відібрати овочі та фрукти.
- Вибирайте міцні, вже стиглі плоди
- Будь-які дефекти на плодах попсують консервацію
- Обирайте невеликі плоди — вони краще насичуються розсолом або маринадом
- Якщо ви зібралися консервувати патисони, кабачки або баклажани, то краще брати молоді плоди з ніжною, тонкою шкіркою
- Якщо ви консервуєте нарізані овочі, то порізати їх слід на однакові шматочки
- Будь-які плоди перед консервацією треба добре промити і піддати короткочасній обробці окропом або паром. Це потрібно не тільки для стерилізації, а й щоб зруйнувалися пігменти, що викликають потемніння плодів.
Раніше ми повідомляли, як приготувати варення з абрикосів.