Консервована ромова баба – як приготувати за рецептом Лізи Глінської

Консервована ромова баба – як приготувати за рецептом Лізи Глінської

Цікавий рецепт незвичної страви 

Ромову бабу можна законсервувати. Як? Шеф-кухарка Ліза Глінська зазначає, що дуже просто -помістити в банку і залити ромовим сиропом. Італійці так і роблять, тільки ромові баби – у них зовсім не баби, а бабки.

Читайте також: Пиріжки, які довго не зіпсуються без холодильника — рецепт Євгена Клопотенка

Баночки з такими ромовими бабами можна зберігати до двох тижнів. Рецепт ромової баби у банці простий, але дуже цікавий.

Інгредієнти: (розраховано на 10 банок по 350 мл)

Для тіста:

  • 10 яєць (500 г)
  • 60 г цукру
  • 500 г борошна
  • 5 г сухих дріжджів «Приправка» (або 25 г пресованих дріжджів)
  • 5 г солі
  • 270 г вершкового масла (82%)

Для сиропу:

  • 800 г цукру
  • 500 мл апельсинового фрешу
  • 100 мл грейпфрутового фрешу
  • 200 мл соку маракуй
  • 500 мл води
  • 300 мл чорного або білого рому
  • цедра одного апельсина
  • цедра 1/2 грейпфрута
  • кориця
  • бадьян (аніс)

Спосіб приготування:

Готуємо тісто для ромової баби. З’єднуємо в мисці яйця, цукор, борошно, дріжджі та сіль. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, просто перемішайте їх з борошном, якщо пресовані дріжджі, їх потрібно розтерти з борошном кінчиками пальців.

Вимішуємо до однорідності, в комбайні використовуємо насадку «Крюк» та вимішуємо на низьких обертах (4-5 хвилин).

Вмішуємо поступово на слабких оборотах невеликі кубики холодного вершкового масла. Це займе ще 10-15 хвилин – до повного вмішування вершкового масла. Накриваємо харчовою плівкою або рушником і прибираємо тісто для підйому в тепле місце на 1,5-2 години.

Готуємо сироп для ромової баби. З’єднуємо всі інгредієнти та кип’ятимо 3-5 хвилин. У класичному варіанті французи кип’ятять сироп, потім додають ром, але тоді він дуже відчувається в десерті. Шеф-кухарка спирт трохи випарює, але це за бажанням.

Залишаємо сироп на кілька годин, нехай він настоїться. Маракуя надає десерту кислинку та аромат, але її можна замінити на цитрусовий фреш.

Готуємо ромові баби. Обминаємо тісто, яке піднялося. Поміщаємо його в кондитерський мішок і відсаджуємо у форми (начебто відщипуємо). Заповнюємо форми на 1/2 висоти.

Залишаємо форми із тістом у теплому місці на 30 хвилин для підходу. Залишок тіста краще забрати в холодильник. Випікаємо при температурі 180 ° С 10-12 хвилин, з обдуванням.

Доводимо сироп знову до кипіння, проціджуємо.

Складаємо «баби» у попередньо стерилізовані банки та заливаємо гарячим сиропом. Прохолодні баночки з «бабами» краще зберігати в холодильнику протягом 10-14 днів.

Раніше ми писали про рецепт смачної закуски від запорізької господині.

Джерело

Новости Запорожья