Як приготувати кабачкові вафлі вдома
Як правило, класичні бельгійські вафлі подають як солодку страву з різними додатками, як-от мед, варення, морозиво тощо. А як щодо чогось солоного? Ідеально з цією задачею справляється кабачок. Приготуйте смачні кабачкові вафлі з сиром за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Читайте також: Як у кращих ресторанах – як приготувати популярну зелену олію вдома за 15 хвилин
Щоб вафлі були хрусткими зовні й ніжними всередині, головне – баланс вологи. Кабачок обов’язково добре відіжміть, а для ще кращого результату можна злегка обсушити його паперовим рушником. Якщо тісто здається надто рідким, додайте ложку борошна або крохмалю. А для особливо повітряної структури можна відокремити білок яйця і збийте його окремо до м’яких піків, а потім акуратно ввести у тісто перед випіканням вафель.
Інгредієнти:
- 1 кабачок (300 г)
- ½ ч. л. солі
- 15 г цибулі
- 50 г сиру
- 1 яйце
- 1 ч. л. олії
- 4 ст. л. борошна з гіркою
- ⅓ ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
Натріть на дрібну тертку 1 середній кабачок, щоб вийшло 300 г. Додайте ½ ч. л. солі, перемішайте. Почекайте, поки кабачок пустить сік. Відкиньте його на сито та відіжміть зайву рідину.
Потріть на дрібку тертку 15 г цибулі та 50 г сиру, додайте до кабачка. Далі додайте 1 яйце та добре перемішайте.
Додайте до тіста 1 ч. л. олії, 4 ст. л. борошна з гіркою та ⅓ ч. л. розпушувача. Добре вимішайте тісто. Добре розігрійте вафельницю та змастіть поверхні олією за допомогою кондитерської кісточки. Викладіть на обидві половинки по 1-1,5 ст. л. тіста та смажте вафлі протягом 10-15 хвилин.
Подавайте готові вафлі зі сметанковим соусом за бажанням. Нехай смакує!
Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.