Із Запоріжжя з любов’ю: авторська перцева заправка, що збереже смак літа (рецепт)

Із Запоріжжя з любов’ю: авторська перцева заправка, що збереже смак літа (рецепт)

Ароматна заправка з червоного перцю для зимових страв

Запорізька господиня Марина Гармаш поділилася своїм авторським рецептом — заправкою з перцю, яка вже багато років радує її родину. Ця проста, але надзвичайно ароматна заготовка не потребує варіння і зберігає всі корисні властивості свіжого перцю та зелені.

Ідеальна для перших страв і підлив, вона стане справжньою зимовою «скарбницею смаку» у вашому холодильнику.

Читайте також: Незвичайний чилі джем з імбиром та лаймом — авторський рецепт від запорізької господині

Таку заправку не треба варити, готується вона абсолютно просто, зберігаючи всі корисні властивості. Сіль є відмінним консервантом, заготовка не пліснявіє і не псується. Зберігається в холодильнику до весни, зазначила Марина Гармаш.

«Цей рецепт як і багато інших мій авторський, готую так вже багато років. Зручно фасувати в маленькі баночки. Якщо додати менше солі, можна навіть заморозити.

Перцева заправка, відмінно підійде для приготування перших страв і підлив. Взимку повірте ні в перці, ні в зелені не буде тієї користі і аромату, що є зараз. Солодкий перець можна використовувати будь-якого кольору, я віддаю перевагу саме червоний м’ясистим сортам», — поділилася господиня.

Потрібно:

  • солодкий перець (червоний) -2 кг;
  • кріп — 1 пучок;
  • насіння солодкого перцю — 1, 5-2 ст.л.;
  • сіль (морська або звичайна) -300 гр
  • Додатково для обробки банок: оцет 9% — 30-50 мл

Приготування:

1. Солодкий перець промийте під проточною водою, розріжте на дві частини, видаліть насінну коробочку. Насіннєву коробочку не викидайте, з неї необхідно дістати насіння (вони повинні бути біленькими).

У такому насінні міститися дуже велика кількість вітамінів, та вони до того ж дуже ароматні. Я їх сушу і окремо, взимку додаю в якості приправ до м’яса, перших страв, риби.

2. Перець наріжте на шматочки, і подрібніть на м’ясорубці. Додайте до подрібненої маси, насіння перцю, дрібно нарізаний кріп і сіль. Добре перемішайте.

3. Банки для зберігання заготовки, я готую так, у чисту баночку налийте оцет, закрийте кришкою і добре потрясіть.

4. Потім вміст злийте в іншу баночку і також потрясіть.

5. Розфасуйте заготовку по банках, накрийте кришкою.

6. Приберіть на зберігання в холодильник.

«Використовуйте в міру необхідності. Для борщу я беру 1-2 ст. л. , але не забувайте заправка з перцю солона.

Вихід 1, 5 літра смачною, ароматної заправки», — розповіла Марина Гармаш.

Раніше ми розповідали, як приготувати соус «солодкий чилі» за рецептом господині Марини Гармаш.

Джерело

Новости Запорожья