Ароматна заправка з червоного перцю для зимових страв
Запорізька господиня Марина Гармаш поділилася своїм авторським рецептом — заправкою з перцю, яка вже багато років радує її родину. Ця проста, але надзвичайно ароматна заготовка не потребує варіння і зберігає всі корисні властивості свіжого перцю та зелені.
Ідеальна для перших страв і підлив, вона стане справжньою зимовою «скарбницею смаку» у вашому холодильнику.
Читайте також: Незвичайний чилі джем з імбиром та лаймом — авторський рецепт від запорізької господині
Таку заправку не треба варити, готується вона абсолютно просто, зберігаючи всі корисні властивості. Сіль є відмінним консервантом, заготовка не пліснявіє і не псується. Зберігається в холодильнику до весни, зазначила Марина Гармаш.
«Цей рецепт як і багато інших мій авторський, готую так вже багато років. Зручно фасувати в маленькі баночки. Якщо додати менше солі, можна навіть заморозити.
Перцева заправка, відмінно підійде для приготування перших страв і підлив. Взимку повірте ні в перці, ні в зелені не буде тієї користі і аромату, що є зараз. Солодкий перець можна використовувати будь-якого кольору, я віддаю перевагу саме червоний м’ясистим сортам», — поділилася господиня.
Потрібно:
- солодкий перець (червоний) -2 кг;
- кріп — 1 пучок;
- насіння солодкого перцю — 1, 5-2 ст.л.;
- сіль (морська або звичайна) -300 гр
- Додатково для обробки банок: оцет 9% — 30-50 мл
Приготування:
1. Солодкий перець промийте під проточною водою, розріжте на дві частини, видаліть насінну коробочку. Насіннєву коробочку не викидайте, з неї необхідно дістати насіння (вони повинні бути біленькими).
У такому насінні міститися дуже велика кількість вітамінів, та вони до того ж дуже ароматні. Я їх сушу і окремо, взимку додаю в якості приправ до м’яса, перших страв, риби.
2. Перець наріжте на шматочки, і подрібніть на м’ясорубці. Додайте до подрібненої маси, насіння перцю, дрібно нарізаний кріп і сіль. Добре перемішайте.
3. Банки для зберігання заготовки, я готую так, у чисту баночку налийте оцет, закрийте кришкою і добре потрясіть.
4. Потім вміст злийте в іншу баночку і також потрясіть.
5. Розфасуйте заготовку по банках, накрийте кришкою.
6. Приберіть на зберігання в холодильник.
«Використовуйте в міру необхідності. Для борщу я беру 1-2 ст. л. , але не забувайте заправка з перцю солона.
Вихід 1, 5 літра смачною, ароматної заправки», — розповіла Марина Гармаш.
Раніше ми розповідали, як приготувати соус «солодкий чилі» за рецептом господині Марини Гармаш.