Ікра з баклажанів по-одеські – як приготувати страву (рецепт)

Ікра з баклажанів по-одеські – як приготувати страву (рецепт)

Як швидко приготувати сезонні овочі

Варіативність сезонних овочів влітку дозволяє готувати з них найрізноманітніші страви. Якщо ви хочете смакувати овочевою закускою тут і зараз, ікра з баклажанів по-одеськи вам точно сподобається. У складі також є інші овочі та зелень, що робить цю страву не тільки смачною, а ще й дуже корисною.

Читайте також: Сезон кабачків продовжується — як приготувати незвичайну піцу

Поради з запікання овочів

Проколіть баклажани виделкою перед запіканням, щоб вони не «вибухали» в духовці та швидше пропеклися. Томати краще брати мʼясисті (типу «сливки»), щоб ікра не була водянистою. Якщо шкірка з них не знімається легко, обдайте окропом. Не пересушуйте овочі у духовці, вони мають залишатися соковитими. Можна орієнтуватися по запаху: коли аромат печеного перцю і баклажана сильний, час їх виймати. Якщо ви маєте можливість приготувати овочі на багатті, страва буде ще більш ароматною.

Чим заправити та як подавати

Якщо ви не любите аромат кінзи, її можна замінити на петрушку або зелений базилік. Але кінза найкраще розкривається в поєднанні з печеним перцем і томатами. В страві одразу зʼявляється грузинський вайб. Оцет можна замінити на бальзамічний або гранатовий сік — це додасть закусці кисло-солодкої глибини. Для більшої виразності смаку додайте зубчик запеченого або свіжого часнику. Достатньо дрібно натерти його наприкінці приготування та додати разом зі спеціями. Ікра буде ще смачнішою, якщо постоїть у холодильнику 1-2 години перед подачею. Тоді смаки стабілізуються й аромат стане глибшим. Подавайте закуску зі свіжим чорним хлібом. Ікра також смакуватиме з трошки підсушеним у духовці хлібчиком.

Інгредієнти:

  • 2 баклажани (680 г)
  • 1 солодкий перець (250 г)
  • 400 г томатів
  • 5-6 гілочок кінзи
  • 2 ст. л. ароматної олії
  • 1 ст. л. оцту
  • сік чверті лимона
  • сіль до смаку
  • чорний мелений перець до смаку

Спосіб приготування:

Помийте та поріжте навпіл 2 баклажани (680 г), 1 солодкий перець (250 г), 400 г томатів. Викладіть на деко з пергаментом. Розігрійте духовку до 220 градусів на режимі гриль. Запікайте овочі протягом 20 хвилин. Далі дістаньте та охолодіть.

Відділіть шкірку від усіх овочів.

Далі поріжте баклажан, перець та томаті дрібним кубиком.

Змішайте овочі у мисці. Подрібніть 5-6 гілочок кінзи та додайте до овочів. Додайте до салату 2 ст. л. ароматної олії, 1 ст. л. оцту, сік чверті лимона, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте. Подавайте ікру зі свіжим хлібом. Нехай смакує!

Раніше ми писали, як приготувати аджику з перцем. Скільки б нових соусів не зʼявлялось на полицях супермаркетів, але власноруч приготована аджика з перцем завжди складе їм гідну конкуренцію.

Джерело

Новости Запорожья