Сезон баклажанів продовжується — готуємо омлет з ними
Лише за 20 хв із доступних продуктів можна приготувати розкішний омлет з баклажанами, до того ж, одразу дві порції. Така страва налаштує вас на енергійний день. Так вважає відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який поділився незвичайним рецептом омлету на своєму кулінарному сайті klopotenko.com.
Читайте також: Як приготувати шашлик з баклажанів — перевірений рецепт від господині із Запорізької області
Що потрібно
- 250 г баклажанів
- 1 томат
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- 4 ст. л. оливкової олії
- 4 яйця
- сіль за смаком
- перець за смаком
- 4-5 гілочок петрушки або іншої зелені
Поради з приготування омлету з баклажанами та помідорами
Один маленький баклажан важить приблизно 250 г, які й необхідні нам для омлету. Якщо у вас буде трохи менше чи більше овочів – це нічого, тут немає нагальної потреби точно зважувати інгредієнти.
У маленьких молодих баклажанів не обов’язково зрізати шкірку, вона достатньо ніжна. Якщо ж баклажан вам дістався з грубою шкіркою, краще зріжте її.
Зелень для подачі обирайте на свій смак – рукола, базилік, петрушка, кріп або суміш різних трав однаково добре пасуватимуть.
Читайте також: Смачно та просто — готуємо баклажани по-сицилійськи
Євген Клопотенко додав до омлету 1 зубчик часнику, але ви можете пропустити цей крок за бажанням.
Збийте яйця вінчиком швидкими круговими рухами до однорідної маси, так аби жовток та білок повністю об’єдналися. А якщо хочете зекономити час і не збивати яйця – готуйте яєчню з баклажанами, це буде не менш смачно.
Як приготувати омлет з баклажанами
250 г баклажанів і 1 томат добре помийте під проточною водою, висушіть рушником та наріжте кубиками. 1 зубчик часнику подрібніть ножем або вичавіть через прес.
На пательню вилийте 4 ст. л. оливкової олії та розігрійте. На розігріту пательню викладіть шматочки баклажана і тушкуйте 5 хв. Потім додайте порізаний кубиками томат і протушкуйте овочі ще 2 хв.
Збийте вінчиком 4 яйця, посоліть і поперчіть їх за смаком. Вилийте збиті яйця на пательню поверх овочів та смажте 3-4 хв під закритою кришкою на невеликому вогні. Потім переверніть омлет та смажте ще 1-2 хв.
Читайте також: Здивуйте гостей — простий у приготуванні та дуже смачний омлетний рулет за рецептом кухарів із села Запорізької області
Для подачі прикрасьте омлет улюбленою зеленню.
Ми писали, як приготувати японський омлет омурайсу з рисом і куркою.