Рецепт маринованих кавунів на зиму
Сьогодні ділимося з вами перевіреним рецептом маринованих кавунів на зиму від досвідченої господині Світлани Юрченко.
Цікаво, що для приготування такої закуски не потрібен ні оцет, ні стерилізація. Кавуни для цієї закуски вибираємо свіжі, пружні, не перестиглі.
Читайте також: Суп, салат і десерт: три незвичайні літні страви з кавуна
«Зберігати цю заготівлю можна як у прохолодному приміщенні, так і за кімнатної температури, але вибирайте місце темніше. Кавуни виходять кисло-солодкими, злегка солоними, за рахунок селери ароматними і підходять до будь-якого столу – хоч до десертного, хоч до закусочного», — відзначає Світлана Юрченко.
Інгредієнти
- кавуни
- листя селери
Для маринаду:
- 1,5 л вода
- 1 ст.л.сіль (30г)
- 3 ст.л. цукор(90г)
- 1 ч. л. лимонна кислота (6г)
Приготування:
1. Кавун добре миємо содою або щіткою та розрізаємо на шматочки. Шматочки мають вільно проходити в банку. Шкірку та насіння можна як залишити, так і видалити.
2. Селеру ріжемо на шматочки товщиною 1-1,5 см і викладаємо на дно стерильної банки.
3. Зверху викладаємо шматочки кавуна, потім ще шар селери й так до самого верху.
4. Наповнені баночки з кавунами заливаємо крутим окропом, прикриваємо кришками й витримуємо 20-30 хв.
5. Воду зливаємо геть через мірну кружку, щоб вирахувати скільки потрібно спецій.
6. Наливаємо в каструлю чисту воду, додаємо сіль, цукор і лимонну кислоту.
7. Як маринад закипить, розливаємо його по банках (через верх).
8. Закручуємо кришками. Перевертаємо на кришку, гарно вкутуємо ковдрою і залишаємо до охолодження.
Раніше ми розповідали, як правильно обирати кавун, щоб він був соковитим та смачним.