Яскравий та смачний – рецепт рулету з червоною рибою від Євгена Клопотенка

Яскравий та смачний – рецепт рулету з червоною рибою від Євгена Клопотенка

Шпинатний рулет – це яскраво, смачно та трендово

Ніжний зелений бісквіт з крем-сиром і слабосолоним лососем стане і чудовою закускою на святковому столі, і повсякденною стравою, що тішитиме око всіх присутніх. Готуйте його за перевіреним рецептом від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який він опублікував на своєму сайті.

Читайте також: Звична страва з незвичною подачею – рецепт простої та дуже ніжної закуски

Інгредієнти:

  • 200 г шпинату
  • 1 яйця
  • 20 г крохмалю
  • 1 ст.л. олії
  • 1 ч.л. цукру
  • 1/3 ч.л. солі
  • 50 г борошна
  • 200 г крем-сиру
  • 100 мл вершків 20%
  • 150 г солоного лосося

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Промийте 200 г шпинату, висушіть його та відріжте жорсткі хвостики. Перекладіть шпинат у блендер і подрібніть, періодично помішуючи листя лопаткою, щоб воно рівномірно подрібнилося.

Розділіть 3 яйця на жовтки та білки. Жовтки змішайте зі шпинатом, 20 г крохмалю, 1 ст.л. олії, 1 ч.л. цукру, 1/3 ч.л. солі та 50 г борошна. Білки збийте міксером чи блендером із насадкою віничок до стійких піків. Акуратно силіконовою лопаткою вмішайте білки в тісто.

Читайте також: Простий рецепт мексиканського соусу від відомого українського шеф-кухаря

Застеліть невелике деко чи велику прямокутну форму пергаментом, викладіть тісто та рівномірно розмажте по поверхні у формі прямокутника. Випікайте бісквіт 15 хвилин. У цей час віничком змішайте 200 г крем-сиру з 100 мл вершків.

Дістаньте готовий бісквіт з духовки, зніміть його з дека разом із пергаментом і дайте охолонути до кімнатної температури. Змастіть основу по всій поверхні крем-сиром і тонким шаром викладіть шматочки лосося. Загорніть рулет, замотайте його в харчову плівку та поставте в холодильник стабілізуватися на 2 години.

Готовий рулет нарізайте гострим ножем, протираючи його, щоб сир не псував вигляд розрізу. Подавайте страву до столу.

Також ми писали, як приготувати смачну та ніжну грибну намазку на хліб.

Джерело

Новости Запорожья