Яскравий і ароматний — готуємо гострий соус до м’яса за авторським рецептом запорізької господині

Яскравий і ароматний - готуємо гострий соус до м'яса за авторським рецептом запорізької господині

Авторський рецепт, який додає смаку й тепла

Якщо хочеться додати м’ясу особливого характеру та гостроти, цей авторський соус стане справжньою знахідкою! Він яскравий, густий, ароматний, ідеально поєднується з курятиною, свининою чи яловичиною.

Авторським рецептом поділилася господиня Марина Гармаш у своїй кулінарній спільноті на фейсбуці.

«Це ще одна новинка сезону 2025, мій авторський рецепт соусу до м’яса. Захотілося спробувати приготувати та розробити щось смачненьке та цікаве до смаженого чи запеченого м’яса. Особливо він підходить до курятини. Яскравий, густий, ароматний. Перша нотка пряна яка поступово відкриває сам смак соусу, далі плавно переходить в гостроту яка подовжує наповнювати тіло теплом. Одразу гострота не зникає, вона лагідно тримається всередині», — розповіла про цей рецепт Марина Гармаш.

Читайте також: Із Запоріжжя з любов’ю: авторська перцева заправка, що збереже смак літа

Технологія приготування доволі цікава, зазначає господиня. Готувати соус вона радить в добре провітрюваному приміщенні, оскільки під час смаження будуть випаровування гострого перцю.

Вихід з порції — на фото. Вага вказана в очищеному вигляді.

Потрібно:

  • 600 гр гострого перцю,
  • 500 гр солодкого перцю,
  • 35 гр часнику,
  • 6 гр свіжого базиліку,
  • 100 мл олії,
  • 150 мл 6% яблучного оцту,
  • 40 гр горіхів,
  • 1 ч. л. сушеної зелені петрушки,
  • 1 ст. л. насіння кропу, 
  • 350 гр цукру,
  • 3 ч. л. солі,
  • 0, 5 ч. лимонної кислоти

    Приготування:

    1. Наріжте шматочками перці та часник, обсмажте овочі на олії до легкої золотистості. Це надасть не тільки колір, а ще смак нашому соусу.

    2. Далі додайте всі спеції, горіхи, листочки базиліку, оцет, лимонну кислоту, сіль та цукор.

    3. Готуйте з моменту закипання помішуючи на маленькому вогні 30  — 40 хвилин.

    4. Якщо є змога, пробийте масу погружним блендером в цьому посуді в якому готуєте. Потім проваріть соус пару хвилин.

    5. Розкладіть по баночкам, закатайте, вкутайте.

    Раніше ми розповідали, як приготувати соус «солодкий чилі» за рецептом господині Марини Гармаш.

    Джерело

    Новости Запорожья