
Креативний апгрейд звичайного сендвіча — робимо сирний тост «Кишеньки» та тост «Закохані серця»
Урізноманітнити сніданок та перетворити звичайний сендвіч на оригінальну страву пропонує український ресторатор, експерт з хлібопечення Ігор Лаврешин. Рецептом сирного тосту «Кишеньки» він поділився на своїй сторінці в інстаграмі.
Читайте також: Осінній десерт — як приготувати сирно-гарбузову запіканку (відео)
«Ось апгрейд на 200 відсотків. Ловіть мега-креативний спосіб, як здивувати всіх звичайним тостом.
Це вийде у кожного, гарантую. Діти будуть у захваті, та й дорослі теж. Хрусткий хліб і ці чарівні “кишеньки” з гарячим, тягучим сиром», — вважає він.
Також після рецепту «Кишеньок» читайте романтичний варіант подачи тоста від Ігоря Лаврешина, він ще простіше.
Що потрібно для сирного тоста «Кишеньки»
— Тостовий хліб (краще брати товсті скибки) – 2 шт.
— Сир для сендвічів (пластини) – 1-2 шт.
— Вершкове масло – 10 г (для змащування, за бажанням)
— Маленька формочка для печива (ромб, квадрат або коло).
Як готувати «Кишеньки»
Беремо хліб, сир і формочку для печива і робимо тост.
1. “Віконця”. Візьміть одну скибку хліба. За допомогою маленької формочки виріжте в ній отвори (“віконця”), як на відео.
2. Збірка. На другу, цілу скибку хліба, покладіть пластину (або дві) сиру.
3. Накрийте зверху скибкою хліба з “віконцями”.
4. Запікання. Тут є два варіанти.
— В духовці/аерогрилі: Розігрійте до 180°C і запікайте 5-7 хвилин.
— На сковороді: Змастіть зовнішні сторони хліба маслом. Смажте на середньому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.
5. Готово! Ваша мета – золотиста скоринка на хлібі і сир, що розплавився та ефектно “надувся” у “кишеньках”. Подавайте негайно!
Тост «Закохані серця»
Ще одна ідея для оформлення тосту, солодка.
Потрібно:
— Свіжий хліб для тостів – 2 скибочки
— Густий джем або варення (полуничне, малинове) – 2-3 ч. л.
Візьміть скибочку хліба. За допомогою чайної ложки обережно продавіть у м’якуші хліба заглиблення у формі сердець. Підсушіть хліб у тостері або на сухій пательні до легкої золотистої скоринки. Акуратно заповніть “сердечка” вашим улюбленим джемом. Смачного!
Переглянути цей допис в Instagram
Ми писали, що фудблогер із Одеси розповів, як приготувати справжній форшмак — рецепт .
