Як швидко приготувати популярний зелений соус
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився таємною зброєю професійних шефів, за допомогою якої вони часто надають своїм стравам вишуканого вигляду — рецептом зеленої олії.
Читайте також: Вітамінний вибух – як приготувати смачне смузі за рецептом шеф-кухаря
Поради з приготування зеленої олії
Класичну зелену олію готують саме з петрушки, але можна використати також кріп (втім олія з кропу швидше втрачає яскравий колір). При цьому використовувати можна не лише листя, але й стебла рослин. Олію найкраще обирати рафіновану, підходить як соняшникова олія, так і оливкова.
Щоб колір вийшов насиченішим, зелень перед подрібненням в блендері можна бланшувати, тобто на 30 секунд занурити у киплячу воду, а потім перекласти в льодяну воду, щоб зупинити процес приготування. Втім навіть без цього додаткового кроку олія виходить смачною та яскравою.
Як використовувати та зберігати зелену олію
Використовуйте таку олію для декору своїх страв, особливо вдало вона виглядає на білій тарілці. Крім цього нею смачно заправляти салати аби використовувати як базу для соусів.
Зберігайте олію в герметичній скляній або пластиковій банці (чистій та сухій) тиждень у холодильнику. Перед використанням збовтайте.
Інгредієнти:
- 50 г петрушки або кропу
- 150 мл олії
Спосіб приготування:
Зелень промийте та просушіть, додайте її в чашу блендера, додайте також 150 мл олії та подрібніть інгредієнти до однорідності.
Сушім зелені та олії перелийте в невеликий сотейник, нагрійте та невеликому вогні протягом 2 хв, але не доводьте до кипіння! Через 2 хв зніміть олію з вогню, охолодіть до кімнатної температури та ще раз подрібніть блендером. Після цього процідіть олію через сито або кілька шарів чистої марлі від часточок зелені та використовуйте.
Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.