Готуємо смачні квашені баклажани на зиму або щоб посмакувати зараз
Своїм рецептом цілих квашених баклажанів з читачами zprz.city поділилася Любов Ларіна з міста Пологи Запорізької області, яка тимчасово мешкає у Запоріжжі. Рецепт перевірений.
Читайте також: Готуємо рулетики з баклажанів — грузинський рецепт
Що потрібно
— 10 великих баклажанів.
Для розсолу:
— вода — 2 літри,
— сіль — 2 стіл ложки,
— лавровий лист — 2 штуки,
— перець горошком — 10 штук.
Начинка може бути різною:
— пучок кропу та голівка часнику,
— одна велика морква та головка часнику,
— пучок петрушки та головка часнику.
Як готувати
Беремо баклажани великого розміру. Треба видалити плодоніжку, помити й зварити в киплячій підсоленій воді. З моменту закипання варити 10-15 хвилин.
Потім треба укласти баклажани у ряд на столі чи деку, зверху покласти дощечки й поставити гніть, наприклад, банки із водою. Хай постоять години зо три. За цей час вони охолонуть і зайва рідина з них стече.
Готуємо розсіл: кладемо у воду сіль, перець горошком, лавровий лист. Все перекип’ятити й поставити, щоб розсіл охолонув.
Баклажани розрізаємо вздовж посередині, але не до кінця. Начиняємо. Можна взяти кріп з часником, можна — терту моркву з часником, або петрушку з часником — за бажанням, хто що любить.
Потім скласти всі баклажани в каструлю, бажано емальовану, залити охолодженим розсолом.
Бродити баклажани будуть приблизно тиждень, залежить від температури. Коли вони заквасяться, то баклажани можна трохи обсмажити на соняшниковій олії з обох боків, щоб вони перестали бродити.
Читайте також: Майже як мусака — готуємо смачну запіканку з баклажанів з сиром за рецептом відомого шеф-кухаря
«Вдома я закривала такі баклажани на зиму — обсмажені синенькі складалалала у великі банки та закручувала». Вони добре зберігалися навіть до наступного року. Але зараз можна приготувати такі баклажани просто, щоб поїсти, вони дуже смачні», — поділилась Любов Ларіна.
Раніше Любов Ларіна розповідала, як приготувати шашлик з баклажанів.