Сезон баклажанів — готуємо з них смачну страву
Рецептом шашлику з баклажанів з читачами zprz.city поділилася Любов Ларіна з міста Пологи Запорізької області, яка тимчасово мешкає у Запоріжжі. Влітку вона часто готує цю смачну страву, тож, рецепт перевірений.
Читайте також: Готуємо смачні баклажани з грибами та секретним інгрідієнтом — простий рецепт
Що потрібно
2 кг баклажан,
500 г цибулі,
1 головка часнику,
150 мл води,
1 ст. л. з невеликою гіркою солі,
2 ст. л. цукру,
80 мл оцту.
Рослинна олія для обсмажування баклажанів.
Приправа для шашлику, додається в нарізану цибулю та часник – 1 ч. л. з гіркою.
Як готувати
Маринад — сіль і цукор додати в 150 мл води, 80 мл оцту, перекип’ятити й залишити остигати.
Баклажани порізати вздовж на шматочки, трохи присолити, щоб зійшла гіркота та обсмажити з обох боків.
Додати до баклажанів нарізану кільцями або пів кільцями цибулю та нарізаний часник з приправою для шашлику, перемішати.
Читайте також: Рецепт сезона — як приготувати запіканку з кабачків та м’яса
Залити маринадом і поставити під гніт у холодильник.
Через три-п’ять днів (страва має добре промаринуватися) шашлик із баклажанів можна їсти.
Ми писали, як приготувати смачну домашню ковбасу — рецепт із Запорізької області.