Як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець

Як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом - впорається й кулінар-початківець

Готуємо смачні хрусткі малосольні огірки

Зараз триває сезон огірків, тож час зробити смачні малосольні овочі. Нещодавно ми публікували авторський рецепт консервованих огірків від запорізької господині, як із бочки.

Читайте також: Абрикосовий сезон — готуємо смачний домашній сік: особисто випробувано

Рецепт малосольних огірків, який пропонуємо — ще простіший, з ним впорається навіть той, хто ніколи не робив таку страву. Такий спосіб приготування автор цих рядків побачила на сайті unian.ua, де стверджують, що це класичний рецепт, але перевірила сама.

Що потрібно

Огірки середнього розміру — скільки поміститься у трилітрову банку. В мене в банку помістилось 1,5 кг, але можна й трохи менше, не так плотно їх укладати.

Часник — 5 зубчиків

Сіль (не йодована і не мілка) — 3 столових ложки (наступного разу відкоригуйте за смаком)

Кріп — невеликий пучок і 1-2 парасольки кропу

Очищена вода, щоб залити огірки кип’ятком.

Як готувати

Миємо огірки та замочуємо у воді. Потім зрізаємо в огірків «дупки».

На дно добре помитої та простерилізованої банки кладемо кріп і очищений часник. Укладаємо огірки в банку так, як ви при маринуванні на зиму.

Зверху покладіть кріп і насипте сіль.

Залийте все окропом, закрийте пластиковою кришкою. Гарненько, але обережно струсніть банку, щоб розподілити сіль. Коли охолоне, то поставте у холодильник.

Читайте також: Просто та по сезону – рецепт смачних кабачків з сиром

Приблизно через добу малосольні огірки можна їсти, але пробуємо їх готовість.

Ми писали, як зберегти холод у холодильнику, коли немає електрики — корисні лайфхаки.

Фото автора

Джерело

Новости Запорожья