Як приготувати кабачки в клярі – шеф-кухар поділився рецептом

Як приготувати кабачки в клярі – шеф-кухар поділився рецептом

Рецепт смачних кабачків в клярі

Це одна з найпростіших у приготуванні закусок, для якої не знадобляться складні інгредієнти чи особливі кулінарні навички. Завдяки кляру на основі яєць смажені кабачки отримують хрумку золотаву оболонку, яка чудово контрастує з соковитим і м’яким овочем всередині. Рецепт Євгена Клопотенка ідеальний, коли хочеться перекусити, порівняно швидко наготувавши цілу гору смакоти.

Читайте також: Не тільки з м’яса — весняні стейки за простим рецептом Євгена Клопотенка

Корисні поради з приготування кабачків

Старайтеся обирати невеликі молоді кабачки з тонкою шкіркою та без видимих пошкоджень чи плям. Вони соковиті, пружні та смачні навіть без термічного оброблення.

Оптимальна товщина нарізання кружалець 3-5 мм.

Радимо подавати смаженя кабачки з соусом, наприклад сметанковим зі свіжою зеленню та часником або сальсою.

Як смажити кабачки

Для смаження краще використовувати посуд з товстим дном та виключно рафіновану олію, адже в неї вища точка димлення.

Перед початком смаження перевірте, чи добре розігрілася олія. Для цього занурте в неї дерев’яну шпажку або лопаточку. Навколо інструмента з’явилися дрібні бульбашки? Тоді можна викладати кабачки.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 2 ст. л. борошна для панірування
  • сіль та перець до смаку
  • 500 мл олії для смаження

Для кляру

  • 2 яйця
  • 4 ст. л. з гіркою пшеничного борошна
  • дрібка солі
  • 50 мл мінеральної води

Спосіб приготування:

Кабачок помийте, просушіть, наріжте тонкими кружальцями. Трохи посоліть та поперчіть овоч собі до смаку.

Запаніруйте кожен шматочок кабачка в борошні з обох боків.

Підготуйте кляр: в окремій мисці змішайте вінчиком 2 яйця, дрібку солі, 50 мл мінеральної води та 4 ст. л. з гіркою борошна. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб не залишилося грудочок, а за консистенцією кляр нагадував сметану.

Розігрійте сотейник з 500 мл олії. Запаніровані в борошні кружальця кабачків занурте в кляр та викладіть в розігріту олію.

Смажте закуску до золотавого кольору з обох боків. Перед подачею викладіть їх на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишок олії.

Раніше ми писали, як приготувати молоду картоплю в рукаві за рецептом шеф-кухаря.

Джерело

Новости Запорожья