Рецепт смачних кабачків в клярі
Це одна з найпростіших у приготуванні закусок, для якої не знадобляться складні інгредієнти чи особливі кулінарні навички. Завдяки кляру на основі яєць смажені кабачки отримують хрумку золотаву оболонку, яка чудово контрастує з соковитим і м’яким овочем всередині. Рецепт Євгена Клопотенка ідеальний, коли хочеться перекусити, порівняно швидко наготувавши цілу гору смакоти.
Читайте також: Не тільки з м’яса — весняні стейки за простим рецептом Євгена Клопотенка
Корисні поради з приготування кабачків
Старайтеся обирати невеликі молоді кабачки з тонкою шкіркою та без видимих пошкоджень чи плям. Вони соковиті, пружні та смачні навіть без термічного оброблення.
Оптимальна товщина нарізання кружалець 3-5 мм.
Радимо подавати смаженя кабачки з соусом, наприклад сметанковим зі свіжою зеленню та часником або сальсою.
Як смажити кабачки
Для смаження краще використовувати посуд з товстим дном та виключно рафіновану олію, адже в неї вища точка димлення.
Перед початком смаження перевірте, чи добре розігрілася олія. Для цього занурте в неї дерев’яну шпажку або лопаточку. Навколо інструмента з’явилися дрібні бульбашки? Тоді можна викладати кабачки.
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 2 ст. л. борошна для панірування
- сіль та перець до смаку
- 500 мл олії для смаження
Для кляру
- 2 яйця
- 4 ст. л. з гіркою пшеничного борошна
- дрібка солі
- 50 мл мінеральної води
Спосіб приготування:
Кабачок помийте, просушіть, наріжте тонкими кружальцями. Трохи посоліть та поперчіть овоч собі до смаку.
Запаніруйте кожен шматочок кабачка в борошні з обох боків.
Підготуйте кляр: в окремій мисці змішайте вінчиком 2 яйця, дрібку солі, 50 мл мінеральної води та 4 ст. л. з гіркою борошна. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб не залишилося грудочок, а за консистенцією кляр нагадував сметану.
Розігрійте сотейник з 500 мл олії. Запаніровані в борошні кружальця кабачків занурте в кляр та викладіть в розігріту олію.
Смажте закуску до золотавого кольору з обох боків. Перед подачею викладіть їх на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишок олії.
Раніше ми писали, як приготувати молоду картоплю в рукаві за рецептом шеф-кухаря.