Готуємо домашню ковбасу за спрощеним рецептом
Всі ми знаємо, як зручно купити ковбасу в магазині, але значно краще зробити її вдома. Домашня ковбаса – це завжди смачно, корисно та без жодних добавок. Так вважає відомий шеф-кухар Ектор Хіменос-Браво і поділився своїм рецептом в інстаграмі — чудова страва до новорічного столу.
Читайте також: Як приготувати смачну домашню ковбасу зі свинини та сальтисон, як у селі — рецепт із Запорізької області
За рецептом Ектора Хіменоса-Браво для ковбаси не потрібна спеціальна оболонка або кишки. Харчова плівка, пергамент і рукав для запікання, за словами шеф-кухаря — ідеальні помічники, які значно полегшують приготування ковбаси.
Що потрібно
• Куряче філе — 500 г;
• Курячий фарш — 500 г;
• Сіль — 1 ч. л;
• Перець чорний мелений — ½ ч. л;
• Часник сухий — 1 ч. л;
• Вершки — 100 мл;
• Копчена паприка — 1 ч. л.
Як готувати
Змішати подрібнене філе, фарш, сіль, перець, часник і вершки. Замісити м’ясну масу. Накрити плівкою і дати постояти.
Рукав для запікання розрізати, посипати паприкою, викласти фарш, розрівняти і сформувати ковбаски, скручуючи рукав. Скріпити по краях.
Читайте також: Домашня ковбаса з курячого фаршу за рецептом Євгена Клопотенка – як приготувати
На деко застелити пергамент і покласти ковбаски. Відправити в розігріту до 180° духовку на 40-50 хвилин та запікати до готовності.
Дати постояти у вимкненій духовці ще 30 хв.
Ми писали, як приготувати курячі сердечка у вершковому соусі за рецептом відомого кухаря .