Як правильно і смачно приготувати запечений сир — рецепт від шеф-кухаря Володимира Ярославського

Як правильно і смачно приготувати запечений сир - рецепт від шеф-кухаря Володимира Ярославського

Смачна страва для осінніх вечорів — готуємо запечений сир з ароматними травами

Запечений сир — це дуже смачно. Так вважає відомий шеф-кухар Володимир Ярославський і ділиться у фейсбуці своїм рецептом цієї страви.

Читайте також: Майже як мусака — готуємо смачну запіканку з баклажанів з сиром за рецептом відомого шеф-кухаря

«А я ще й додав ароматні трави, спеції та хрусткий хліб.Ніхто не встоїть від аромату, який буде вас тягнути поласувати одним шматочком! Цього разу я обрав для запікання сири BRIETTE від німецького виробника  Kaserei Champignon Ukraine — п’ять різних видів кремових за текстурою сирів з білою пліснявою та з п’ятьма різними ароматами та смаками — від карамельного-солодкого до пікантного або підкопченого та звичайного ніжного», — повідомив Володимир Ярославський.

Зауважимо, що для того, щоб запекти сир у духовці, підійде сир із білою пліснявою, наприклад, камамбер або брі будь-якого виробника. При запіканні скоринка залишиться на місці, а ось сам сир стане тягучим, як у фондю.

Що потрібно

1 багет та олія

3 шт. сири

— 100 г вершкового масла

— половина пучка петрушки

— 2 невеликих зубчики  часнику

-1/4 частини салатної цибулі

— 1ст. л. запашної оливкової олії

«Заради смачних експериментів раджу додавати ще чорного перцю молотого, підкопченої меленої паприки, декілька крапель соусу ворчестер, та ложку тертого пармезану, якщо є вдома.(замість солодкої цибулі можна брати зелену)», — радить шеф-кухар.

Як готувати

Робимо масляну намазку — у вершкове масло додаємо дрібно посічені зелень, часник та цибулю, сіль, оливкову олію та спеції, все добре перемішуємо.

На сирі треба зробити глибокі надрізи та щедро намазати зверху масляною намазкою.Покласти мири на пергамент та поставити запікатись у пергаменті десь на 12-15 хвилин, щоб сир добре розтанув.

Хліб нарізати трохи навскоси, товщиною 5 мм, трішки крапнути олією і також поставити в духовку, щоб підрум’янився.

Читайте також: Після цієї страви діти полюблять гарбуз — готуємо тертюхи

Запечений сир подавати гарячим зі шматочками хліба у навкруги, щоб можна було вмочувати в ароматну пахучу сирну масу і їсти з насолодою. Смачного!

А також відновлюємо свій моральний стан за допомогою культури, мистецтва і краси — сайт zprz.city зібрав для вас велику афішу цікавих  заходів на найближчі дні, у тому числі безплатних.

Джерело

Новости Запорожья