Рецепт яблучного повидла від шеф-кухаря
Яблучне повидло — ідеальний спосіб зберегти яблука на зиму. Баночка ароматного, солодкого та густого повидла стане в пригоді для приготування різноманітних десертів від пирогів до тортів чи тістечок. Ну і звісно, таке повидло, за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка, смачно просто намастити на підрум’янений тост та ласувати разом з гарячим чаєм.
Читайте також: Ідеально до м’яса — рецепт сирої аджики з хроном від досвідченої господині
Які яблука обрати для повидла
На відмінну від яблучного варення, в якому ми намагаємося зберегти часточки фруктів та ягід цілими, під час приготування повидла фрукти уварюються в однорідне пюре, густе та щільне. Тож ви сміливо можете використовувати фрукти, що, можливо виглядають не надто естетично, наприклад можна взяти опалі яблука, зібрані з ґрунту. Головне, щоб фрукти були стиглими та солодкими. Також раджу обирати яблука одного сорту.
Інгредієнти:
- 1,8 кг яблук
- 500 г цукру
- 2 ст л лимонного соку або яблучного оцту
Спосіб приготування:
Помийте 1,8 кг яблук, зріжте з них шкірку та видаліть насіннєву коробочку. Наріжте фрукти кубиками та викладіть в каструлю.
Додайте до яблук 500 г цукру, 2 ст л лимонного соку або яблучного оцту. Поставте каструлю на маленький вогонь та варіть 1,5 години. Важливо постійно помішувати повидло, ніби зачерпуючи масу з дна, щоб вона не пригорала. Якщо через 1,5 години у повидлі все ще залишилися неоднорідні часточки яблук, зніміть каструлю з вогню та перебийте масу занурювальним блендером.
Викладіть готове варення у стерилізовані банки та закрийте стерилізованими кришками.
Раніше ми писали про три варіанти смачної консервації з перцю та баклажанів.