Густе варення із полуниці за рецептом Євгена Клопотенка – як приготувати

Густе варення із полуниці за рецептом Євгена Клопотенка – як приготувати

Рецепт смачного густого варення з полуниці

Насолоджуватися полуницею хочеться не лише в сезон, а й увесь рік. На щастя людство давно винайшло купу методів тривалого зберігання продуктів, серед яких консервація займає чільне місце. Шеф-кухар Євген Клопотенко підготував цікавий рецепт густого варення: зі шматочками ягід і ніжною текстурою.

Читайте також: Десерт без випікання — рецепт ніжного полуничного суфле від запорізької господині

За цим рецептом варення базове: полуниця, цукор і трішки лимонного соку для балансу смаків. Ви, однак, можете погратися зі смаками та додати, наприклад, 1 ч л кориці, ванільного екстракту чи іншої спеції до вашого смаку.

Важливо обрати правильні за розміром банки. Тут вийде приблизно 700 мл варення. Ви можете взяти півлітрову банку та меншу на 200 мл, одну велику на 700 мл чи збільшити пропорцію вдвічі та закрити три півлітрові банки. Якщо збільшуватимете пропорцію, готуйте варення не в пательні, а в каструлі, адже в пательню воно може не поміститися.

Інгредієнти:

  • Полуниця 1 кг
  • Цукор 300 г
  • Лимон 1

Спосіб приготування:

Вимийте 1 кг полуниці та наріжте кожну ягоду начетверо, зрізаючи хвостики. Викладіть полуницю на пательню, додайте 300 г цукру та сік 1 лимона. За бажанням додайте спеції.

Густе варення із полуниці за рецептом Євгена Клопотенка – як приготувати

Варіть полуницю на середньому вогні 1 годину 20 хвилин, періодично помішуючи ягоди.

Коли варення загустіє, розлийте його в стерилізовані банки, закатайте їх і переверніть догори дриґом, доки варення не остигне.

Раніше ми писали, як приготувати чизкейк за рецептом від Євгена Клопотенка.

Джерело

Новости Запорожья