Суп виходить дуже смачний та ароматний
Сьогодні розповідаємо як приготувати гороховий суп з м’ясом. Рецептом поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Читайте також: Справжній смак осені — як приготувати пиріг із панськими грибами
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- 300 г сухого колотого гороху
- 2,5 л води
- 4 картоплі
- 150 г сирокопченого свинячого ошийка
- 1 морква
- 1 цибуля
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 20 г вершкового масла
- 1 лавровий лист
- ½ ч. л. копченої паприки
- ⅓ ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 1,5 ч. л. копченої солі
- зелень на смак
Промийте горох та залийте 2,5 л води. Після закипання варіть 40 хвилин на середньому вогні. Очистіть картоплю, моркву та цибулю, й наріжте все кубиками. Картоплю додайте до гороху та варіть не накриваючи кришкою.
Розігрійте пательню з маслом перекладіть цибулю та обсмажте до м’якості. Потім додайте моркву та готуйте дві хвилини, помішуючи. До пательні додайте ошийка, порізаний кубиками, та смажте чотири хвилини.
Перекладіть вміст пательні до супу, додайте лавровий лист, паприку, перець та сіль. Якщо суп виходить густим, додайте ще води. Варити потрібно ще 10 хвилин.
Готовий суп приберіть з вогню, дайте 10 хвилин настоятися. При подачі, за бажанням, додайте подрібненої зелені.
Раніше ми розповідали як приготувати гарбузовий крем-суп з сочевицею.