Готуємо вишневий штрудель за спрощеним рецептом — поради Євгена Клопотенка

Готуємо вишневий штрудель за спрощеним рецептом - поради Євгена Клопотенка

Смак літа — готуємо австрійський десерт із замороженою вишнею

Смачний, затишний та простий в приготуванні смаколик — рецептом простого вишневого штруделя на готовому тісті філо поділився на своєму сайті klopotenko.com шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Готуємо шарлотку з яблуками за перевіреним рецептом — просто та смачно

«Найбільш традиційною начинкою, звісно, є яблука, однак вишня насправді не менш автентична. Ягоди я, до речі, випарював у вині, щоб додати їм багатшого смаку», — розповів про відомий австрійський десерт Євген Клопотенко.

Що потрібно для приготування штруделю

12 шарів тіста філо

100 г масла 82,5% для змащування тіста

500 г мороженої вишні

150 г цукру

50 мл червоного вина

2 ст.л. крохмалю +150 мл холодної води

3 шт. гвоздики

50 г вершкового масла 82,5% для змащування штрудля

Як готувати штрудель з вишнями

Спершу приготуйте начинку. У сотейник викладіть 500 г замороженої вишні, додайте 50 мл вина, 3 бруньки сушеної гвоздики та 150 г цукру. Варіть разом близько 10 хвилин після закипання на невеликому вогні, періодично помішуючи. Розчиніть 2 ст. л крохмалю у 150 мл холодної води та влийте у вишню. Гарно розмішайте, доведіть до кипіння та зніміть із вогню.

Розтопіть у мікрохвильовці впродовж 30 секунд або в невеликому сотейнику на плиті 100 г вершкового масла і дістаньте з холодильника тісто філо. На робочу поверхню викладіть перший лист тіста та змастіть розтопленим маслом по всій поверхні. Зверху викладіть наступний лист і знову змажте. Так потрібно зробити з кожним шаром і викласти усі один на одний.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розтопіть ще 50 г вершкового масла для змащування штрудля. На останній шар тіста філо по всій поверхні викладіть вишню, залишаючи чистими 3-4 см вздовж усіх країв.

Загорніть спершу два коротші краї всередину, а потім закрутіть штрудель. Щоб начинка не витікала, спершу накрийте її десь на третину всього тіста з одного боку, а потім конвертом закрийте з іншого. Викладіть на деко пергаментний папір, змажте його маслом і викладіть на нього швом донизу ваш штрудель. Змажте десерт розтопленим вершковим маслом по всій поверхні та випікайте без конвекції 40 хвилин до рум’яної скоринки.

Подавати штрудель можна з морозивом чи збитими вершками. Також, якщо вам не шкода закривати золотаву скоринку, ви можете притрусити десерт цукровою пудрою.

Як готувати страви з тістом філо

«Узагалі витяжне тісто філо походить із грецької кухні, щось подібне також є і в турецькій. Однак його напівпрозора ніжна текстура давно заполонила весь світ, особливо в зручному замороженому вигляді. Розкачувати самому власноруч замішане тісто філо суцільна морока, тому я беру готове.

В одному пакованні тіста філо приблизно 12 шматків. Ви можете приготувати пару менших штрудлів, або, як я, використати все тісто для одного десерту, щоб зробити його щільнішим.

Читайте також: Легендарний сливовий пиріг від The New York Times: як приготувати

За день до приготування, тісто потрібно розморозити, переклавши з морозилки у холодильник. Але використати все паковання потрібно за раз: заморожувати тісто вдруге дуже не раджу», — ділиться досвідом Євген Клопотенко.

Ми писали, як приготувати хлібний пудинг зі сливами і горіхами за рецептом гіда із Запоріжжя.

Джерело

Новости Запорожья