Готуємо традиційну українську страву на основі картоплі — рецепт від судді кулінарного шоу «МастерШеф»

Готуємо традиційну українську страву на основі картоплі - рецепт від судді кулінарного шоу "МастерШеф"

Як приготувати палюшки з кропивою (або з іншим інгредієнтом)

Цьогоріч досить спекотно, тож картопля вже набрала достатньо крохмалю. Отже, можна готувати палюшки — нашу традиційну страву з тіста, основа якого картопля, борошно та яйця. Рецептом палюшок з крапивою або шпинатом поділився на своїй сторінці в інстаграмі шеф-кухар, ресторатор і суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський.

Читайте також:  Готуємо рулетики з баклажанів — грузинський рецепт

«Для кращого смаку я додаю тертий, твердий, витриманий сир, мускатний горішок та пюре з кропиви (можна замінити на шпинат)» , — повідомив шеф-кухар.

Що потрібно

— 500 г запеченої картоплі

— 1 маленьке яйце

— 70 г віджатої бланшованої кропиви (або шпинату)

— 50 -70 г твердого сухого сиру

— 130 г борошна (плюс підпил)

— сіль, мускатний горіх.

Як готувати

Картоплю попередньо промити, наколоти виделкою й запекти (можна робити на вогнищі, а потім узяти додому). Можна просто відварити цілком на середньому вогні, потім очистити й натерти гарячою. Беріть сорти з жовтою мʼяітю — вони підходять краще.

Окремо бланшуйте молоде верхнє листя кропиви. Далі добре віджимайте та збивайте у блендері у пюре разом з цілим сирим яйцем.

До натертої картоплі треба додати пюре з кропиви, сіль, борошно, натирти сир, мускатний горіх і замісити тісто.

Далі формуйте з тіста невеличкі вироби, схожі за розміром на мізинець. Відварюйте у підсоленій воді — приблизно 2 хвилини з моменту закипання.

Можна зробити палюшки з соусом 

Для соусу потрібно:

— 100 г цибулі

— олія та масло,

— трохи спаржі, але підійде і спаржева квасоля або броколі

— чебрець чи орегано, трішечки білого вина, за бажанням, і звісно вершки.

Дрібненько нарізаємо цибулю, обсмажуємо на суміш олії та масла, додаємо порізану спаржу чи спаржеву квасолю, трохи прогріваємо, додаємо вино, трави, сіль та спеції, трохи вершків і доводимо до кипіння.

Одразу у суміш додаємо відварені палюшки, протушкуємо їх трішки, якщо є необхідність додаємо води з під палюшок, щоб була консистенція соусу.

Подавати одразу.

Можна додавати сир.

Можна підсмажені гриби чи просто робити з овочами. 

Читайте також:  Як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець

А ще палюшки дуже смачні, якщо підсмажити їх на другий день.

Ми писали, як приготувати палюшки з картоплі за рецептом господині Оксани Дорош.

Джерело

Новости Запорожья