Гарний рецепт для літа — як приготувати баклажани з гливами під сиром
Ця страва створена з найкращого, що може запропонувати літо, — баклажанів, свіжої зелені, грибів і помідорів. Секретний інгредієнт — сир, який є надійним способом змусити будь-кого із задоволенням з’їсти таку кількість овочів. Секретом приготування смачних баклажанів з гливами під сиром поділились на сайті рецептів shuba.life, де повідомили, що приготувати цю страву легко й вона корисна.
Читайте також: Пікантна закуска нашвидкуруч: як приготувати баклажани у томатному гострому соусі (відео)
Овочі роблять страву соковитою, гриби надають м’ясистість, а сир є гарним спільним знаменником. Баклажани з гливами під сиром будуть ще смачнішими з хрумким хлібом і простим зеленим салатом.
Що потрібно на чотири порції
Баклажан — 4 шт.
Томати — 2 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Часник, зубчики — 4 шт.
Гливи — 300 г
Сир твердий — 100 г
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Зелень — за смаком
Олія соняшникова — 40 г
Як готувати
Баклажани, гриби й помідори помийте, цибулю і часник очистіть. Духовку нагрійте до 180 градусів і запікайте баклажани 20 хвилин. Дайте вистигнути, розріжте навпіл, «човниками», і за допомогою ложки обережно виберіть м’якоть, залишивши стінки товщиною 1 см.
Цибулю, помідори і гриби наріжте кубиками. Сковороду з олією нагрійте, обсмажте цибулю до прозорості, додайте помідори, гриби і м’якоть баклажанів. Посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте 7 хвилин.
Читайте також: Смакота: салат із запеченим курячим м’ясом, баклажанами й кабачками — готуємо за рецептом Євгена Клопотенка
Овочеву масу викладіть в баклажанові човники й посипте тертим сиром. Запікайте за температури 180 градусів 15 хвилин. Перед подачею прикрасьте страву зеленню.
Ми писали, що запорізька господиня поділилась, як приготувати квашені баклажани з овочами — рецепт просто бомба.