Готуємо сирні рогалики з джемом — рецепт від відомого українського ресторатора

Готуємо сирні рогалики з джемом - рецепт від відомого українського ресторатора

Тісто на жовтках та на домашньому сірі — як приготувати рогалики з джемом за рецептом відомого ресторатора з Одеси

Рецептом сирних рогаликів з джемом із угорки поділився на своїй сторінці у фейсбуці відомий український ресторатор Савва Лібкін із Одеси, який зберігає кулінарні традиції цього міста.

Читайте також: Готуємо вишневий штрудель за спрощеним рецептом — поради Євгена Клопотенка

Що потрібно

  • 200 г сухого домашнього сира (кисломолочного) з жирного молока
  • 200 г вершкового масла 82% жирності
  • 450 г борошна
  • 6 яєчних жовтків
  • 100 г сметани 30% жирності
  • 90 г цукру
  • 0,5 ч. л харчової соди
  • 1 ч. л лимонного соку
  • сіль на свій смак
  • 300 г джему з «венгерки»
  • 200 г цукрової пудри.

Як готувати

Сир протираємо через сито.

Сир і розм’якшене вершкове масло поміщаємо в миску. Виливаємо жовтки, розтерті з цукром, сметану і висипаємо в просіяне борошно. Вводимо соду, гашену лимонним соком.

Швидко замішуємо тісто.

Тісто накриваємо рушником та кладемо в холодильник на 30 хвилин.

Потім розділяємо тісто на шматки по 200 грамів і кожен розкочуємо на мармуровому столі в коло до товщини 4-5 міліметрів.

Розрізаємо кружок на сегменти і в основі кожного викладаємо підлогу чайної ложки джему.

Згортаємо рогалики й викладаємо на деко, злегка змащене маслом. Печемо у розігрітій до 200 градусів духовці.

Готові рогалики остудити й злегка присипати цукровою пудрою.

Читайте також: Готуємо форшмак за рецептом відомого одеського ресторатора

«Це наші бесарабські рогалики. На начинку можна — джем чорносливу плюс зацукрована троянда чайна та подріблений волоський горіх. До чаю», — пишуть у коментарях до посту з рецептом.

Сам ресторатор рекомендує подавати ці рогалики до чаю або до шампанського.

Ми писали, як приготувати шарлотку з яблуками за перевіреним рецептом — просто та смачно.

Джерело

Новости Запорожья