Тісто на жовтках та на домашньому сірі — як приготувати рогалики з джемом за рецептом відомого ресторатора з Одеси
Рецептом сирних рогаликів з джемом із угорки поділився на своїй сторінці у фейсбуці відомий український ресторатор Савва Лібкін із Одеси, який зберігає кулінарні традиції цього міста.
Читайте також: Готуємо вишневий штрудель за спрощеним рецептом — поради Євгена Клопотенка
Що потрібно
- 200 г сухого домашнього сира (кисломолочного) з жирного молока
- 200 г вершкового масла 82% жирності
- 450 г борошна
- 6 яєчних жовтків
- 100 г сметани 30% жирності
- 90 г цукру
- 0,5 ч. л харчової соди
- 1 ч. л лимонного соку
- сіль на свій смак
- 300 г джему з «венгерки»
- 200 г цукрової пудри.
Як готувати
Сир протираємо через сито.
Сир і розм’якшене вершкове масло поміщаємо в миску. Виливаємо жовтки, розтерті з цукром, сметану і висипаємо в просіяне борошно. Вводимо соду, гашену лимонним соком.
Швидко замішуємо тісто.
Тісто накриваємо рушником та кладемо в холодильник на 30 хвилин.
Потім розділяємо тісто на шматки по 200 грамів і кожен розкочуємо на мармуровому столі в коло до товщини 4-5 міліметрів.
Розрізаємо кружок на сегменти і в основі кожного викладаємо підлогу чайної ложки джему.
Згортаємо рогалики й викладаємо на деко, злегка змащене маслом. Печемо у розігрітій до 200 градусів духовці.
Готові рогалики остудити й злегка присипати цукровою пудрою.
Читайте також: Готуємо форшмак за рецептом відомого одеського ресторатора
«Це наші бесарабські рогалики. На начинку можна — джем чорносливу плюс зацукрована троянда чайна та подріблений волоський горіх. До чаю», — пишуть у коментарях до посту з рецептом.
Сам ресторатор рекомендує подавати ці рогалики до чаю або до шампанського.
Ми писали, як приготувати шарлотку з яблуками за перевіреним рецептом — просто та смачно.