Як приготувати смачну літню закуску — рулетики з баклажанів з волоськими горіхами
Сезон баклажанів триває – шукаємо різноманітні рецепти для їхнього приготування. Цього разу пропонуємо рулетики з баклажанів з горіхами опубліковані у групі «Грузинська кухня» у фейсбуці — варіант звичайний та дієтичний. Рецептами поділилася адміністратор гурту «Грузинська кухня» Ельміра.
Читайте також: Готуємо смачні баклажани з грибами та секретним інгредієнтом — простий рецепт
Що потрібно
Баклажани — 4 — 5 шт.
Волоські горіхи — 100 г
Кінза — 0,5 пучка
Сметана – 1 ст. л.
Часник — 3 зубчики
Сіль
Олія для обсмажування. ⠀⠀
Як готувати
Нарізаємо баклажани пластинами, добре солимо і залишаємо на 40 хвилин.
Для начинки в блендер відправляємо волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, подрібнюємо.
Додаємо сметану, часник, сіль, перемішуємо.
Баклажани промиваємо водою і смажимо з двох боків.
Викладаємо начинку на кожну пластину та згортаємо в рулет.
Прикрашаємо за бажанням.
Більш дієтичний варіант
Що потрібно
Баклажани — 1 кг
Сир — 100 г
Часник — 3 зубчики
Волоські горіхи — 30 г
Сметана — 50 г.
Як готувати
Баклажани нарізаємо слайсами, завтовшки приблизно 0,5 см. Заливаємо холодною солоною водою із розрахунку на 1 літр води 1 столова ложка солі. Ставимо зверху щось важке. Це робиться для того, щоб усунути зайву гіркоту.
Хвилин через 10 баклажани віджимаємо й укладаємо на лист. Запікати 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.
У цей час трьом на дрібній тертці сир, часник. Подрібнюємо волоський горіх (уважно стежимо, щоб не було шматочків шкарлупи). Все перемішуємо, додаємо сметану.
Читайте також: Як приготувати шашлик з баклажанів — перевірений рецепт від господині із Запорізької області
На край баклажанчика укладаємо начинку та скручуємо.
За рахунок того, що баклажани ми запікаємо, а не смажимо, страва виходить дієтичне.
Смачного!
Ми писали, як приготувати запіканку з кабачків та м’яса.
Також ми писали, як приготувати освіжаючі напої на літо — прості рецепти смачних лимонадів.