
Як приготувати смачну соковиту курку гриль у незвичайному маринаді
Рецептом соковитою курки гриль у незвичайному томатному маринаді, приготовленій у духовці, поділився на своїй сторінці у фейсбуці одеський фудблогер Валерій Пономар. Як він запевняє, це дуже смачно.
Читайте також: Смакує холодним — готуємо український картопляний пиріг баренчик
Що потрібно
— Курка — 2 шт.
— Вода — 200 мл
— Томатний сік — 200 мл
— Сіль — 1 ч. л
— Цукор — 1 ч. л
— Солодка паприка – 1 ч. л
— Коріандр мелений — 1 ч. л
— Оцет 6% — 1 ст. л
— Часник — 4-5 зубчиків
— Олія соняшникова — 2 ст. л
— Чорний перець — 1/2 ч. л.
Як готувати
Курку розрізаємо по грудці, прибираємо кінці крил.
У мисці змішуємо всі інгредієнти для маринаду до однорідності.
Заливаємо курку маринадом, щоб тушки були повністю покриті (можна використовувати щільний пакет).
Маринуємо мінімум 12 годин, а ідеально – добу.
Викладаємо курку шкірою вниз на лист і запікаємо 30 хв при 180° з конвекцією.
Перевертаємо та запікаємо ще 30 хв до рум’яної скоринки.
(Щодо запікання часу дивимось по ситуації, але запікати треба повільно, щоб не пересушити м’ясо — Ред.).
Бонус до курочки — овочевий грузинський салат
Це також рецепт Валерія Пономаря.
Потрібні:
— помідори – 3 шт
— огірок — 1 шт
— червона цибуля — 1/2 шт
— зелена цибуля, базилік, кінза чи петрушка
— гострий перець – 1/2 шт
Для заправки:
— волоські горіхи — 3 ст.л
— помідори чері – 4 шт. (або один великий помідор)
— часник — 1 зубчик
— коріандр — 1/3 ч.л
— сіль — за смаком
— сік лимона – 1 ст. л
— оливкова олія – 1 ст. л.
Читайте також: Ковбаса, кукурудза та пекінська капуста — готуємо смачну страву без світла
Нарізаємо овочі великими шматочками, кінзу або петрушку вибираємо в залежності від свого смаку
Для заправки додаємо інгредієнти в чашу блендера та подрібнюємо до однорідної маси
З’єднуємо заправку з овочами і добре перемішуємо.
Смачного.
Ми писали, як здивувати всіх звичайним тостом — креативний і романтичний варіанти подачі.
